• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BERLIN: Ana izgubila krunu i drugo mesto

Ana Ivanović izgubila je i četvrti meč od Dementijeve, ovog puta u polufinalu Berlina, gde je branila trofej. Zbog toga više nije druga na WTA listi.

 BERLIN: Ana izgubila krunu i drugo mesto Izvor: MONDO

Opet ta Dementijeva... Ana Ivanović, drugi nosilac, izgubila je u subotu meč polufinala WTA turnira u Berlinu, na kojem je branila titulu iz 2007. godine.

Ruskinja Elena Dementijeva (7) bila je bolja, slavila je sa 2:0 (6:2, 7:5) i na taj način poboljšala i onako perfektan skor sa našom najbolje plasiranom teniserkom. Sada je 4:0 za Dementijevu.

Ovim porazom, Ana nije samo izgubila krunu u Berlinu, već će u ponedeljak izgubiti i drugo mesto na najnovijoj WTA listi. Preteći će je Marija Šarapova, koja zbog povrede nije ni igrala na zemljanoj podlozi u Berlinu (1.340.000 dolara).

Šarapova nije osvojila, ni izgubila bod, ali je Ivanovićeva ostala bez 235 bodova. Osvajanjem prvog mesta prošle godine zaradila je 430 WTA poena, a plasmanom u polufinale ove, svega 195.

Zbog te razlike, Ana će u ponedeljak imati 3.922, dok će Šarapova ostati na svojih 3.986 bodova.

Što se tiče meča sa Dementijevom, koja je u četvrtfinalu izbacila Jelenu Janković (4), drugoj našoj vrhunskoj teniserki ništa nije polazilo za rukom.

U prvom setu, Ana nije imala ni brejk loptu, dok je Ruskinja imala dve i obe iskoristila - laganih 6:2.

U drugom, obe teniserke po dva puta oduzimale su servis rivalki, s tim da je ključni, treći brejk, Dementijeva napravila pri rezultatu 5:5. U narednom servis gemu, uspela je da sačuva svoj servis, tako da će se u nedelju za titulu i 196.900 dolara boriti sa sunarodnicom, Dinarom Safinom (13).

Safina je pre tog meča pobedila povređenu Beloruskinju Viktoriju Azarenku - 6:0 (6:4, 6:1). Ona je na putu do finala srušila Žastin Enan i Serenu Vilijams, a Dementijeva Jelenu Janković i Anu Ivanović.

Jedan od razloga loše igre Ivanovićeve je i umor, jer je posao u četvrtfinalu protiv Mađarice Agneš Šavaj morala da završi tek u petak, oko 12 časova. Meč je zbog mraka prekinut u četvrtak uveče pri rezultatu 1:1, a treći set završen je samo tri sata pre početka polufinalnog duela sa Dementijevom.

Ivanovićeva očigledno nije uspela i da se odmori, a potom ponovo zagreje i skoncetriše za novo iskušenje u samo tri sata.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC