• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki skandal - namještene utakmice Lige šampiona?! Otkriveno čak 19 situacija na meču koje nisu izgledale normalno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od susreta elitnog klupskog takmičenja označen je kao krajnje sporan i priloženi su i dokazi - sumnjive kretnje i reakcije igrača, čak i jedan tajm-aut!

 Namestanje-u-rukometnoj-Ligi-sampiona Izvor: YouTube/The Home of Handball

Veliki skandal mogao bi da potrese evropski rukomet, jer postoje sumnje da je jedna utakmica Lige šampiona za muškarce namještena! Kako prenosi specijalizovani portal "Handbollskanalen", pored meča na kojem su uočene sumnjive promjene kvote, postoje nagovještaji da je još nekoliko utakmica najboljih evropskih klubova namješteno.

Sporna utakmica odigrana je u toku tekuće sezone, odnosno u jesen 2021. godine. Iako se ne navodi konkretno koji je meč u pitanju, postoje naznake šta je privuklo pažnju.

Kao što je slučaj i u drugim sportovima, nepravilnosti se najčešće promete prema padu ili rastu kvota na pobjedu određenog tima. U ovom slučaju je kvota na pobjedu domaćeg tima za samo dvadesetak minuta drastično pala, iako nisu stigle informacije da će gosti izvesti rezervni tim ili da imaju probleme sa povredama.

Takođe, u posljednjim trenucima pred meč pomjerala se granica za "hendikep", pa je ona sa 2,5 postala čak 5,5 golova. To znači da je tim A morao da pobijedi sa šest golova razlike kako bi njihov trijumf bio "čist" i na kladionici.

Upravo to se desilo, iako je protivnički tim ozbiljno ušao u utakmicu. Sve do poluvremena su uspijevali da pariraju favoritu, ali je u drugom dijelu domaća ekipa napravila šest golova prednosti - dovoljnih za dobitak.

Kako navode kladioničarski izvori tog specijalizovanog sajta, u drugom dijelu meča primjećeno je čak 19 sumnjivih situacija, a gosti su išli iz greške u grešku i uopšte nisu ličili na ekipu koja može da izvuče pozitivan rezultat protiv favorita. Kao sumnjivi detalji u ovom slučaju navode se neprecizna dodavanja u fazi napada, loše trčanje u odbranu pojedinih igrača, pa čak i tajm-aut koji je gostujući tim tražio dok je stizao prednost protivnika.

Pored ove utakmice, za koju dobro upućeni tvrde da postoje čvrsti dokazi da je namještena, pretpostavlja se da su još barem dva meča u nekim drugim takmičenjima namještena. Jedna od tih utakmica je u ženskoj konkurenciji, ali ne postoji više detalja o samom meču.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC