• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Pro Rekov triler za evropsku krunu

Vanja Udovičić uzeo je prvi, Vladimir Vujasinović treći, a njihov Pro Reko peti trofej klupskog šampiona Evrope.

 VATERPOLO: Pro Rekov triler za evropsku krunu Izvor: MONDO

Neverovatan finalni susret u Barseloni rešio je pet sekundi pre kraja drugog produžetka Madjar Norbert Madaraš, koji je sa osam metara zategao levicu, odapeo projektil i potopio dubrovački Jug sa konačnih 13:12.

Repriza finala od prošle godine i na kraju isti ishod. Titula ostaje u Djenovi. Moglo je, medjutim, da bude i drugačije, pošto su vaterpolisti Juga nakon prvog produžetka, po velikom pljusku i zaista nehumanim uslovima za igru na otvorenom plivalištu na Monžuiku, imali gol prednosti - 12:11.

Doduše Pro Reko je trebao sve da reši u regularnom delu utakmice, ali je ispustio tri gola prednosti. Hrvati su se čudesno vratili u život, a zatim došli praktično na prag pobede. Ipak, "drim tim" iz Djenove jeste tim snova, jer nemoguće čini mogućim.

Pro Reko je na poluvreme otišao sa golom prednosti, a početkom treće četvrtine trećim golom Vanje Udovičića duplirao je višak (7:5). Potom su prvo Pavo Marković, a nedugo zatim i Miho Bošković, dva vrlo važna igrača Dubrovčana, zaradili treće isključenje. Činilo se već tada da je sve gotovo, a utisak je još bio jači kada su Djenovljani poveli sa 8:5.

Sa tri gola prednosti (11:8) Pro Reko je ušao i u poslednjih nekoliko minuta utakmice, a onda je počela drama. Jug smanjio deficit na dva gola, Maro Joković doveo je Dubrovčane na korak zaostatka, a iz mrtvih ih vrazio pet sekundi pre kraja Hrošik, koji koristi igrača više u bazenu i odvodi utakmicu u produžetak.

Sedamnaestogodišnji Sandro Sukno iz peterca desetak sekundi pre kraja prvog produžetka donosi svom timu vodjstvo 12:11. Kalkatera poravnava rezultat u drugom produžetku i na kraju Madaraš "bombom" stavlja tačku na ovo finale.

Treće mesto mesto osvojio je Vašaš koji je u utakmici za bronzu bio bolji od zagrebačke Mladosti 8:6.


FINALE:
PRO REKO - JUG 13:12 (3:3, 1:0, 4:2, 3:6, produžeci: 0:1, 2:0)

PRO REKO: Tempesti, Djakopo, Madaraš 3, Mandjante, Kašaš 3, Vujasinović 1, Felugo, Andjelini, Benedek, Kalcatera 3, Udovičić 2, Deserti 1, Fiorentini.

JUG: Vićan, Hrošik 2, Bošković 2, Pecotić, Joković 2, Smodlaka 2, Marković, Bušlje 1, I.Sukno 1, Dobud Drobac, Obradović, S.Sukno 1

ZA TREĆE MESTO:
MLADOST – VASAS 6:8 (2:2, 1:1, 2:2, 1:3)

MLADOST:
Pavić, Burić, Smit, Vrdoljak 1, Josep, Franković, Antonijević 2, Djogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić 1, Franičević, Lončar 1.

VAŠAŠ:
Nadji, Henrih 1, Kinčes, Matijaš, Katonaš, Takač, Kovač, Tot 1, Da. Varga, De. Varga 3, B. Stajnmec, A. Stajnmec 1, Jonas.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC