• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prelijepa Australijanka brani Novaka - namjestili su mu sve! Ona je uz Srbina: Zašto bi se ikad vratio ovdje!?

Autor Haris Krhalić

Australijska novinarka Liz Storer je stala u odbranu Novaka Đokovića.

 Prelijepa Australijanka stala u odbranu Đokovića Izvor: Profimedia/Printscreen/SkyNews

Novak Đoković je glavna tema u svijetu sporta, ne samo u Australiji i Srbiji, već i u cijelom svijetu.

Način na koji se australijske vlasti ponašaju prema jednom od najboljih tenisera svih vremena je sramotan i to je činjenica. O tome je pričala i australijska novinarka Liz Storer na britanskom "Skaj njuzu".

Ona je pojasnila cjelu situaciju oko Novakovog slučaja i stala je u odbranu Srbina. Njeno gostovanje je oduševilo mnoge.

"Pričaju da je problem sa vizom, što nije tačno. Viza nema nikakve veze sa vakcinacijom, to je nepobitna činjenica. Dobio je medicinsko izuzeće dva puta i to od dva različita medicinska odbora. Izgleda kao nameštaljka. Kao da su mu sve ovo namjestili", počela je Liz.

Ovo je Liz Storer:

Napala je i premijera Skota Morisona.

"Premijer je dan prije Novakovog dolaska rekao da će Novak biti deportovan ako dokumentacija ne bude dobra. Gle čuda, to se desilo. Nema šanse da je Novakov tim napravio grešku sa vizom, pa pobogu oni su podnosili hiljade takvih zahtjeva. Nije im prvi put, ovo je definitivno politički motivisano."

"Ne znam šta su vlasti očekivale. Pa Đoković ima vrhunski advokatski tim, već je obezbijedio ostanak do ponedjeljka i suda i navijam da ostane. Nadam se da će ih dobiti, da će igrati na Australijan open. On ima pravo da sam odluči da li će se vakcinisati ili ne, sada su ga stavili i u hotel za imigrante, tamo gdje stavljamo one koji stvarno urade nešto ilegalno. Novak nije učinio ništa nelegalno."

Bijesna je na političare u Australiji.

"Dva medicinska odbora su dala zeleno svjetlo. Sada sve ovo prati cijeli svijet, zbog političara se sada svi smiju Australiji."

Nastavila je u istom dahu.

"Reputacija nam pada, priča se o pravilima, o kršenju pravila, a niko ne priča koja to pravila su prekršena. Novak donosi manji rizik, jer je preležao koronu. Insistiramo na nekom moralnom aspektu, da ako nisi vakcinisan da si pogriješio. To ne može da bude istina. Kažu da je imunitet poslije korone jači nego kod onih koji su vakcinisani. Ovo je politička stvar. Svi upiru prste jedne u druge, pričaju da nisu dobili ovaj ili onaj dokument. Da nije dobio zeleno svjetlo ne bi došao u Melburn. Tako viza funkcioniše."

U ovom hotelu drže Novaka:

Na direktno pitanje da li smatra da će se Novak vratiti u Australiju je dala još direktniji odgovor.

"Zašto bi se vratio? Ne samo on, nego bilo koji vrhusnki sportista. Ispitivali su ga osam sati na aerodromu. Tako se ponašamo prema kriminalcima, dilerima droge i slično. Vrhunski sportisti su ljudi koji prate ishranu, kako treniraju, paze šta rade sa svojim vremenom. Dobiješ vizu i onda te ovako tretiraju."

Podsjetila je i na to da je Novak pomagao Australiji u momentima kada su se borili sa požarima i da je bio uz njih u najtežim momentima.

"Davao je donacije Australiji kada su bili problemi sa požarima. Australijanci treba da se sramote zbog svega ovoga. Stav da i Novak treba da pati zato što neko drugi u Australiji pati je glupost. Ponavljam, ovo je samo politička igra. Nemojte da se ljutite na Đokovića, budite ljuti na sve ove koji su učinili ovu nepravdu. Ovo je kovid ludnica", zaključila je Liz Storer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC