• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda tenisa otkrila: Imam rak i pobijediću ga! Saznala nakon što joj je sestra preminula od istog tumora (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Amerikanka je podijelila detalje svoje borbe - nema predaje!

 Bivsa-teniserka-Kris-Evert-boluje-od-raka Izvor: Instagram/chrissieevert

Jedna od najvećih teniserki u istoriji, Amerikanka Kris Evert (67) objavila je da joj je dijagnostikovan rak jajnika i da se podvrgla terapiji.

Sedmostruka šampiona Rolan Garosa dominirala je od 1974. do 1986. i sada je pred najvećom borbom, u koju ulazi potpuno spremna da pobijedi. Ona je ovog mjeseca prošla prvu od šest rundi hemoterapije i otkrila je da je imala mnogo sreće jer je rak otkriven u ranoj fazi.

"Imala sam veliku sreću. Ispred mene su izazovi, ali se osjećam sigurno znajući da će hemoterapija učiniti da se rak ne vrati", izjavila je Evert za poznatu TV mrežu "ESPN", na kojoj radi kao teniske komentatorka.

Njena mlađa sestra Džejn preminula je od iste bolesti prije dvije godine, a porodica je prvobitno obavještena da genetska testiranja nisu otkrila ništa maligno. Međutim, dodatna istražavanja su podigla brigu i zato je Evert u oktobru otišla na testiranja i nalaz krvi je pokazao da takođe ima patogenu varijantu gena, što je dovelo do otkrića tumora.

"Kada odem na hemoterapiju, sestra mi je inspiracija. Misliću na nju. I ona će mi pomoći da prođem kroz ovo", rekla je ona.

Svoju borbu podijelila je i na pratiocima na društvenim mrežama, gdje je svima zahvalila za podršku. "Hvala vam što poštujete moju potrebu da se fokusiram na svoje zdravlje i na plan oporavka. Vidjećete kako od kuće pokrivam Australijan open", poručila je Evert, koja neće prestati da radi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC