• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odluka o deportaciji Đokovića - debakl države! Oglasila se Alijansa advokata Australije: Brine nas stav Vlade...

Autor Dragan Šutvić

Alijansa advokata Australije stala je uz Novaka Đokovića.

 novak đoković Izvor: Profimedia

Federalni sud u Kanberi potvrdio je odluku ministra za imigracije Aleksa Houka i onemogućio najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića da zaigra na prvom grend slemu u sezoni.

Zbog propuštanja Otvorenog prvenstva Australije, prvi reket planete može da ostane bez liderske pozicije na ATP listi, a dok takmičenje ne počne, nižu se reakcije na odluku australijskih vlasti.

Možda će vas zanimati

Posljednja je stigla od Alijanske advokata Australije, koja je ocijenila da odluka Federalnog suda ove zemlje kojom je potvrđeno ukidanje vize Novaku Đokoviću predstavlja - debakl australijske Vlade i da bi mogla da bude presedan.

"Glavna naša briga nije da li je gospodinu Novaku Đokoviću bilo omogućeno da igra tenis ove nedjelje. Naša briga je stav savezne vlade da nije u obavezi da dokaže da bi gospodin Đoković podsticao stavove o vakcinaciji koji su u suprotnosti sa stavovima vlade, već samo da postoji mogućnost da bi ih podsticao", izjavio je portparol Alijanse advokata Greg Barns, koji smatra da su to veoma niski kriterijumi za deportaciju lica iz Australije, posebno u okolnostima kada je sposobnost ulaganja žalbe ograničena, prenosi "Sputnjik".

"Korištenje mogućeg rizika za javni red i mir kao razlog da se nekom odbije pravo ulaska u zemlju je zabrinjavajuće za društvo koje je navodno posvećeno slobodi govora i razmišljanja", rekao je Barns.

Novaku Đokoviću je odbijena žalba pred Federalnim sudom u Kanberi nakon što mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu iskoristivši diskreciono pravo.

Zbog svega toga Alijansa advokata Australije upozorava da bi stav Vlade mogao da znači da će ubuduće i drugim licima koja žele da posjete njihovu zemlju biti onemogućen ulaz.

"Opsesija vlade sa oštrim politikama čuvanja granice, u kombinaciji sa proizvoljnim pristupom otkazivanja viza i pritvaranjem, ove nedjelje je kreirala debakl, ali rizikuje se i da postavi opasan presedan", navedeno je u saopštenju Alijanse advokata Australije.

(mondo.ba/SRNA)

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC