• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Zvezdu i Partizan, trenirao banjalučki Borac, sad vodi crveno-bijele!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Još jedno poznato ime na klupi Crvene zvezde

 Ratko Đurković trener RK Crvena zvezda Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslije rastanka sa Žikicom Milosavljevićem, rukometaši Crvene zvezde imaju novog trenera - Ratka Đurkovića (46).

Crveno-bijeli su potvrdili da je prvi tim preuzeo nekadašnji pivotmen reprezentacije SR Jugoslavije i niza ovdašnjih klubova - Lovćena, Partizana, Metaloplastike, Sintelona... On je već počeo da trenira ekipu, a posljednji trenerski angažman imao je u Kuvajtu.

Đurković je prethodno sa Lovćenom osvojio Kup Crne Gore, sa Borcem iz Banjaluke bio je šampion BiH, vodio je i makedonski Pelister, mađarski Komlo...

"Lijepo sam dočekan, upoznat sam sa stanjem u ekipi i onim što se očekuje od nas, prihvatio sam se posla. Mogu da kažem da mi je drago da su moji bivši saigrači, što iz klubova, što iz reprezentacije, počev od Nenada Peruničića, Dragana Škrbića i Ognjena Kajganića, sa kojima sam u komunikaciji oko 20 dana, imali mišljenje o meni da ja kao trener, ličnost i profesionalac mogu da vodim Crvenu zvezdu i napravim dobar posao. Upravo je to bilo i ključno da dođem. To su ljudi sa kojima imam jako dobre odnose, međusobno poštovanje, mislim da je to dobra početna pozicija. Zdrav odnos, da svako zna šta je čija obaveza. Video sam ambiciju kod njih da žele da naprave mnogo više od ovoga do sada, a i ja želim da se ostvarim kao trener na mnogo većem nivou, što Crvena zvezda i jeste. To je posao koji je uvijek na udaru, posao gdje se greške, barem kod nas, retko praštaju, ali ja to volim da radim. Čitav život sam u rukometu, opredijelio sam se da budem trener i ovome ću pristupiti maksimalno posvećeno. Ako se ispratimo svi zajedno, mislim da to u budućnosti može da dovede do mnogo boljih rezultata nego do sada"

Poslije upoznavanja, ispred Đurkovića i ekipu biće postavljen veliki cilj - borba u plej-autu.

"Znam da nigdje nije lako, ja sam čovek rukometa, i nisam uopšte od onih koji će reći 'lako ćemo'. Vidimo i na Evropskom prvenstvu da se priča o Holandiji i Crnoj Gori da su 'hit' turnira. Zato što su svi pričali o njima da su mala zemlja ili nisu toliko rukometne zemlje, nisu toliko na sceni… ali momci igraju. I to dobro. Moramo da budemo fokusirani, da pokažemo da smo dobri a ne da pričamo da smo dobri. Nije dovoljno samo ime koje nosi klub, moramo to i da dokažemo".

Đurković je čak 11 godina nosio dres reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore i najveći uspjeh napravio je sa saigračima kada su osvojili bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC