• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Ave, Nole!

Nole je osvojio Rim. U finalu rimskog Mastersa sprski teniser savladao je Švajcarca Stanislasa Vavrinku u tri seta - 4:6, 6:3, 6:3.

 RIM: Ave, Nole!  Izvor: MONDO

Deseta titula u karijeri, a četvrta na turnirima masters serije Novaku Djokoviću je donela ček na 360.000 dolara i 500 ATP poena. Vavrinki je pripala upola manja suma i 350 bodova.

"Čestitao bih Stanislasu na sjajnim partijama tokom ove sedmice. Prezadovoljan sam novim uspehom, zaista se nadam da ću isto ovoliko razloga za zadovoljstvo imati i naredne godine, kada planiram da odbranim titulu", izjavio je na tečnom italijanskom Nole pošto je primio pehar namenjen pobedniku iz ruku nekadašnje teniske zvezde, Gabrijele Sabatini.

Trijumfom u Rimu Djoković se opasno približio drugom mestu ATP liste. Rafael Nadal, koji je u "Večnom gradu" branio titulu, eliminisan je već u drugoj rundi zbog čega je izgubio čak 465 bodova. Nole, koji je od prošle godine branio 125 bodova, svom kontu sada je pridodao novih 375 i sa ogromnih 1.180 bodova deficit u odnosu na Španca sveo na dostižnih 340, možda već sledeće nedelje u Hamburgu.

Previše, čak 12 neiznudjenih grešaka napravio je Djoković u prvom setu i to je bio osnovni razlog zašto ga je izgubio. Ključni trenutak tog perioda igre dogodio se u petom gemu. Do tog trenutka obojica tenisera ljubomorno su čuvala svoj servis, a onda je Nole, kubureći sa servisom, dopustio Švajcarcu dve vezane brejk lopte.

Prvu je pokušao da spasi iznenadnim izlaskom na mrežu, medjutim, do ovog meča 24, a od ponedeljka 10. teniser sveta nije se dao iznenaditi. Poentirao je forhend pasing-šotom, poveo sa 3:2, a zatim brejk prednosti rutinski pretvorio u set.

Ali kako je meč odmicao Novak je polako hvatao ritam, a Vavrinka gubio dah. Konačno Švajcarcu je u osmom servis gemu koncentracija popustila. Nole je stigao do 40:15, pre nego što je Vavrinka forhend paralelu izbacio u aut za prednost srpskog tenisera od 4:2. Svoja dva naredna servis gema Djoković je lagano dobio i posle sat i 18 minuta krenulo se od nule.

Start trećeg seta definitivno je odredio ishod ovog meča. Brejk u prvom gemu Djokovića slomio je Švajcarca, koji se do kraja trudio, ali jednostavno više nije imao snage za preokret. Novu priliku Nole je imao u sedmom, ali je nije iskoristio. To je, ipak, učinio u poslednjem, devetom gemu i nakon dva sata i četiri minuta stavio je veliku tačku na fenomenalnu nedelju.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC