• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslavili se u banjalučkom Boriku, sada su hit EURA: Steins i Holandija iznenadili vicešampiona Evrope!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Luk Steins, koji je sa Lumburg Lajonsima dva puta bio koban za banjalučki Borac, pogotkom u posljednjim sekundama donio Holandiji remi protiv Hrvatske.

 rukomet EURO Holandija Hrvatska 28-28 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Evropsko prvenstvo u rukometu obilježili su problemi sa korona virusom, ali gledali smo i nekoliko rekorda, rušenja tradicija, ali i iznenađenja.

Najveće od njih je selekcija Holandije, koja je stigla kao priličan autsajder, a onda se za razliku od Srbije, BIH, domogla druge grupne faze.

Pobjedom nad Mađarskom i Portugalom reprezentacija Holendije je izborila nastavak takmičenja u kojem je napravila novo iznenađenje pobjedom nad Crnom Gorom, a onda i remijem protiv Hrvatske za oproštaj od EURA.

Nije uspjela ekipa Arlingura Ričardsona, koji je u izolaciji, da upiše novu pobjedu novu senzaciju, ali je odigrala još jedan sjajan meč i izborila remi 28:28 protiv aktuelnih vicešampiona Evrope.

Reprezentacija Holandije za koju igraju Tijs De Leuven, te Ivo i Luk Steins, momci koji su u dresu Limburg Lajonsa igrali u banjalučkom Boriku i dva puta bili kobni za RK Borac u evropskim takmičenjima, odlično su odigrali prvih 30 minuta i imali dva gola prednosti na odmoru – 15:13.

Međutim, Hrvati su iskoristili igrača više i odmah na startu drugog dijela izjednačili, a potom i preokretom stigli na plus tri.

Djelovalo je da je selekcija Hrvoja Horvata sve riješila kada je Martinović pogodio za 24:21, ali su Holanđani nakon toga nekoliko puta imali napada za izjednačenje.

Do njega su stigli minut prije kraja, nakon što je srednji bek Luk Steins „naredio“ svom prinudnom selektoru Edvinu Kipersu da zatraži tajm-aut koji je sam održao, nakon čega je Stavast pogodio za 27:27.

Nakon tajm auta Hrvatske i pogotka Tina Lučina, ponovo je izgledalo da je sve gotovo, ali je ponovo zablistao Luk Steins.

Brzonogi srednji bek Holandije solo akcijom je izgradio poziciju, a onda pogodio za konačnih 28:28 i stopostotan učinak na ovom meču – 6 od 6!

Samo zahvaljujući maestralnom učinku Ivana Martinovića, koji je postigao 12 golova, Luk Steins nije ponio epitet igrača utakmice, ali može da bude ponosan na svoju partiju, kao i partiju cijelog tima na ovom, ali i svim prethodnim mečevima.

Luk Steins sa skipom Limburg Lajons u banjalučkom Boriku
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prije nešto više od šest godina Steins je sa deset golova predvodio Limburg Lajonse do pobjede protiv Borca u dvomeču kvalifikacija za EHF Kup, nakon što su prethodno izbacili Banjalučane u polufinalu kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Luk Steins je nakon toga izgradio respektabilnu karijeru i preko Masija, Tremblaja i Tuluza stigao do Pari sen žermena čiji dres nosi od prošle godine.

Holandija je završila takmičenje na petom mjestu Grupe IIsa tri boda, koliko ima i Hrvatska na četvrtom, ali i bolju gol razliku.

Dok je Holandija najprijatnije iznenađenje, "kauboji" su jedno od najvećih razočarenja, jer se prvi put još od 2002. nisu našli u nokaut fazi Evropskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC