• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad ne otpisuj Francuze! Olimpijski šampion preko svjetskog do polufinala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Trikolori" pobjedom protiv Danske izborili polufinale, iako su prvi put poveli dva minuta prije kraja!

 rukomet EURO FRancuska pobjedom protiv Danske 30:29 u polufinalu Izvor: Profimedia

Danska je u polufinalu, a sada i Francuska, i to sa prvog mjesta u grupi!

Sve je bilo gotovo za Francuze, poslije poraza od Islanda morali su da urade nemoguće, ali upravo to su i učinili u posljednjem meču grupne faze i izborili borbu za medalju!

Francuska je savladala Dansku 30:29 u reprizi finala olimpijskih igara iz Tokija i zakazala polufinalni meč sa Švedskom, dok će Danci nakon prvog poraza na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj u drugom polufinalu igrati protiv branioca titule, selekcije Španije.

Možda će vas zanimati

 Dancima nije bilo potrebno ništa u duelu sa Francuzima u Budimpešti, pa su odmarali dvojicu najboljih igrača, Mikela Hansena i Matijasa Gidsela, ali željeli su da prvi put poslije četiri poraza konačno pobijede Francuze na Evropskim prvenstvima pa smo gledali sjajan meč u Budimpešti.

Na drugoj strani Francuska je poslije poraza od Islanda morala da ide na sve ili ništa, ali u prvom poluvremenu nije joj išlo ništa od ruke, posebno golmanu Vensanu Žeraru.

Francuski čuvar mreže branio je sve protiv Srbije, ali protiv aktuelnog svjetskog šampiona nije mogao ništa da skine, pa ga je Gijom Žil poslao na klupu nakon 20 minuta i NULA odbrana.

Na drugoj strani Viktor Meler činio je čuda i upisao osam odbrana u prvom poluvremenu, omogućivši svojoj selekciji da u 15. minutu povede sa četiri, a deset minuta kasnije sa pet golova razlike.

Upravo toliku prednosti imali su Danci na poluvremenu, a onda i golemih 27:22 na polovini drugog dijela.

Međutim, Francuska predvođena Dikom Memom se potpuno vratila, Danci su sebi dozvolili da sedam i po minuta ne postignu gol i uskoro su "trikolori“ stigli do izjednačenja - 28:28 u 57. minutu utakmice!

Nada Francuza je rasplamsana i iako je Lauge vratio Dancima prednost 29:28, vidjeli smo zabrinuta lica na njihovoj klupi, ali i na tribinama, gdje su i strepili i navijači Islanda, jer je i remi značio eliminaciju njegovog tima.

I upravo to se i desilo!

Dika Mem, desni bek Barselone koji je u prvih 30 minuta zabio samo jedan gol, nastavio je svoju furioznu seriju u drugom poluvremenu i sa dva vezana gola u samom finišu obezbijedio pobjedu 30:29 vrijednu plasmana u polufinale sa prvog mjesta.

Osam golova postigao je Dika Mem, koliko i Igo Deska, pa je učinak Kirkelokea sa deset i Holma sa devet ostao u drugom planu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC