• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESLANJE: Srbi bez medalja u Minhenu

Sprski veslači bez medalja vraćaju se kući sa prve regate Svetskog veslačkog kupa u Minhenu.

 VESLANJE: Srbi bez medalja u Minhenu Izvor: MONDO

Iva Obradović osvojila je peto mesto u finalu skifa. Sprska veslačica slabo je startovala i posle prvih 500 metara bila je šesta, a na polovini trke, na oko 1.000 metara, stigla je do treće pozicije, i imala više od tri sekunde prednosti nad tada četvrtoplasiranom Novozelandjankom Emom Tvig. Medjutim, to je bio maksimum srpske veslačice.

Prva je kroz cilj prošla Beloruskinja Ekaterina Karsten-Hodotovic, koja je trku završila za osam minuta 17,54 sekundi. Druga je bila Čehinja Mirka Napkova (8:20,95), a treća kroz cilj prošla je Ema Tvig (8:29,24). Iva Obradović trku je završila u vremenu od osam minuta 33,63 sekundi.

U trci četveraca bez kormilara za lake veslače srpski reprezentativci Miloš Tomić, Goran Nedeljković, Nenad Babović i Veljko Urošević završili su trku na šestom mestu.

Srpski četverac je najlošije startovao i tokom cele trke bio je šesti, a kroz cilj je prošao u vremenu od šest minuta 43,18 sekundi. Zlato je pripalo posadi Kine (6:21,81), srebro Britancima (6:28,40), a bronza ekipi Nemačke (6:28,78).

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić i Goran Jagar takmičenje na Svetskom kupu završili su na osmom mestu, pošto su u B finalu bili drugi.

I Stojić i Jagar su slabo startovali, i posle prvih 500 metara zauzimali su četvrto mesto. Do kraja trke B finala su, ipak, uspeli da preteknu posade iz Kine i Velike Britanije, i na cilj su stigli iza veslača SAD.

Vreme pobednika trke, posade SAD, bilo je šest minuta 58,07 sekundi, srpski dvojac je trku završio za 7:02,74 sekundi, a treća je bila kineska posada sa vremenom od 7:03,25.

Na Svetskom kupu u Minhenu vozio je i srpski dubl skul za lake veslače, u kojem su Miloš Stanojević i Nemanja Nešić završili takmičenje u subotu osvojivši 21. mesto.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC