• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Vargas zaustavio Dance! Španci će juriti TREĆU uzastopnu titulu prvaka Evrope!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Preokret "furije" u drugom poluvremenu za plasman u finale Evropskog prvenstva, njihovo četvrto uzastopno!

 Španija - BiH Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Selekcija Španije upisala je prvi poraz na evropskim prvenstvima poslije četiri godine, ali na EURU u Mađarskoj i Slovačkoj nastavlja svoj niz osvajanja medalja!

„Crvena furija“ pobjedom nad Danskom 29:25 izborila je svoje četvrto uzastopno finale, u kojem će juriti svoju treću uzastopnu titulu evropskog šampiona.

Možda će vas zanimati

 Aleks Gomez Abeljo sa 11 golova, ali još više golman Manuel Perez de Vargas sa 14 odbrana predvodili su aktuelnog dvostrukog šampiona Evrope do pobjede nad Dancima koji su ispustili prednost 14:13 sa poluvremena, ali i "plus četiri" poslije prvih 30 minuta.

Samo četiri gola zabila je Danska u prvih 14 minuta drugog poluvremena, a tome je značajno doprinio golman Barselone, koji je u jednom trenutku bio prava noćna mora za Magnusa Landina Jakobsena i Emila Jakobsena koji su zaredali tri neuspješna pokušaja.

Na drugoj strani "furija" se raspucala i golom Abelja stigla do tri gola razlike 24:21, a njigovu seriju nije prekinuo ni tajm aut danskog selektora Nikolaja Jakobsena.

Tek u finišu proradilo je to dansko lijevo krilo, Landin Jakobsen konačno je uspjevao da nadmudri De Vargasa, ali je već bilo kasno, a Kaneljas je sa dva gola u posljednjem minutu postavio konačnih 29:25.

Abeljo sa 11 i Kaneljas sa sedam golova bili su uz sjajnog De Vargasa najzaslužniji za plasman Španije u finale, dok je osam golova Hansena kojima je stigao na drugo mjesto liste strijelaca Evropskog prvenstva slaba utjeha jer neće igrati treće finale u godinu dana.

Danci su, naime, propustili priliku da se nakon titule svjetskog prvaka i finala Olimpijskog turnira bore i za trofej Evropskog prvenstva.

Selekcija Španije u svom četvrtom uzastopnom finalu igraće protiv boljeg iz drugg polufinalnog meča između Francuske i Švedske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC