• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djoković: Sad napad na Rolan Garos

Prvi cilj sezone na šljaci, osvajanje Rima, Novak Djoković je ispunio i sad najavljuje napad na Rolan Garos.

 Djoković: Sad napad na Rolan Garos Izvor: MONDO

Osvajanjem turnira Masters serije u Rimu Novak Djoković ispunio je jedan od dva ovogodišnja cilja sezone na šljaci, a drugi je, kako je naveo najbolji srpski teniser, trijumf na Rolan Garosu.

"Kao ovogodišnje prioritete na šljaci izdvojio sam osvajanje Rima i Rolan Garosa. Sada imam još više samopouzdanja pred velike turnire na šljaci, ali i na ostalim podlogama", rekao je Djoković, koji je titulu u Rimu, desetu u karijeri osvojio zahvaljujući pobedi nad 24. igračem sveta Stanislasom Vavrinkom od 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Djoković je to treća ovogodišnje titule, pošto je prethodno bio najbolji na Australijan Openu, gde je ostvario prvu pobedu na nekom grend slemu, i turniru Masters serije u Indijan Velsu.

"Ovo godina je za mene bila kao iz snova, ali želim da nastavim. Želim da ove godine ostvarim najbolje rezultate na svetu", naglasio je treći teniser sveta.

Ispred Djokovića, koji će ovog meseca napuniti 21 godinu, trenutno su samo Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal. Srpski teniser, ipak, ove sezone je osvojio više bodova od njih dvojice.

"Svi su se navikli da Federer i Nadal igraju finale svakog velikog turnira. Mislim da oni u glavi bore sa velikim pritiskom i velikim očekivanjima", ocenio je najbolji srpski teniser.

I Djoković, medjutim, mora da se bori sa ulogom velikog favorita, kao što je bilo u duelu sa Vavrinkom, koji je igrao svoje prvo finale na turnirima Masters serije.

"Ako zaista želim da ostanem na vrhu, moram da se naviknem na te stvari", naveo je Djoković, koji je ove sezone ostvario 25 pobeda i doživeo pet poraza.

Vavrinka, uprkos porazu, nije bio previše nezadovoljan, s obzirom na to da će od ponedeljka biti deseti teniser sveta.

"Malo sam iznenadjen. To je veliki skok za mene", rekao je Vavrinka.

Djoković je, inače, posle primanja trofeja zamoljen od organizatora da imitira nekog od kolega, ali je srpski teniser to odbio.

"To nije ono što radim najbolje. Ono što radim najbolje je da pobedjujem na teniskim terenima. To ću i pokušavati da radim u sledećih 10, 15 godina", rekao je Djoković.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC