• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na ZOI u Pekingu nova 32 slučaja korona virusa: Dosad ukupno 393 pozitivna nalaza na kovid-19

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Više od 30 sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nalazi se u izolaciji nakon pozitivnih testova na korona virus, saopštili su u utorak organizatori.

 ZOI Peking - korona virus Izvor: FENA

Boravak u izolaciji u prosjeku traje sedam dana. Brajan Mekloski, predsjedavajući stručnog medicinskog odbora za Igre u Pekingu, rekao da je 50 sportista pušteno iz izolacije i da je velika većina sportista dobro i ne treba im nikakav medicinski tretman.

Saopštenje da se 32 sportista nalazi u objektima za izolaciju došlo je nakon pritužbi sportista i timova na loše uslove u njima. Žalili su se na nejestivu hranu, prljave prostorije i nedostatak opreme za trening i pristup internetu.

Organizatori su priznali da je izolacija iaonako teška situacija za sportiste, koji se suočavaju s mogućnošću da propuste takmičenja nakon godina treninga, te su rekli da rade na brzom rješavanju svih problema.

Kako bi spriječili širenje kovida-19, organizatori iz Pekinga zahtijevaju od svih u takozvanom olimpijskom "balonu" da se svakodnevno testiraju na koronu. Oni za koje je potvrđeno da su pozitivni odvode se u izolacionu ustanovu gdje ostanu dok ne budu negativni na testu.

Organizatori su rekli da očekuju da će se broj pozitivnih slučajeva smanjiti smanjenjem broja novopristiglih u olimpijski balon.

Mekloski je napomenuo da se svi u balonu testiraju i da su skoro svi vakcinisani.

"Mislim da su vaše šanse da dobijete kovid u zatvorenom krugu manje nego bilo gdje drugdje u svijetu", rekao je Mekloski, a prenijela agencija "Anadolija".

Do sada su bila 393 pozitivna slučaja unutar olimpijskog balona. Osim sportista, zaraženi su bili i predstavnici medija, zvaničnici timova i drugi. U Kinu je povodom ZOI iz inostranstva stiglo više od 12.800 osoba.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC