• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacite Medvedeva iz tenisa zbog rata! Ukrajinski teniser uzeo pušku, pa napao Ruse

Autor Haris Krhalić

Ukrajinac smatra da Rusima nije mjesto u sportu dok traje rat.

 Aleksandar Dolgopolov napao ruske tenisere Izvor: Profimedia/Instagram/screenshot/alexdolgopolov

Mnogobrojni ruski sportisti su zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini suspendovani i ne mogu da se takmiče, ali to nije slučaj i sa teniserima. Medvedev, Rubljov, Hačanov i ostali mogu da igraju, ali bez nacionalnog obeležja - tako da kraj njihovog imena više nema zastave Rusije.

I dalje postoji mogućnost da se usled pritsaka sankcije usmjerene ka njima pojačaju, a vidjećemo kako će reagovati ATP nakon posljednjeg apel bivšeg ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova.

Nekada 13. igrač svijeta prijavio se u ukrajinsku vojsku, kao i Sergej Stahovski, a sa punom vojnom opremom poručio je da je sramno što njegove kolege iz Rusije i dalje mogu da se takmiče. Zbog toga je tražio da budu izbačeni iz sporta sve dok rat traje, a nema naznaka primirju...

"Pustiti ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata... Mislim da to nije dovoljno", rekao je Dolgopolov komentarišući prije svega Medvedeva i Rubljova koji su se distancirali od odluke Rusije da napadne Ukrajinu.

"Znam te momke lično. Protiv Danila Medvedeva sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vrijeđam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovoran za njihovu Vladu i predsjednika. To što su im sklonili zastave, znamo da to ne mijenja ništa".

Nedavno se pojavila informacija da bi Danil Medvedev mogao da bude izbačen sa Vimbldona ako se javno ne odrekne ruskog predsjednika Vladimira Putina, a izgleda da to Dolgopolovu nije dovoljno.

"Već sam pričao sa ATP, rekao sam da su suviše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru Mis svijeta ili na dodjeli Oskara", zaključio je Ukrajinac.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hahahaha

Kakvo lupetanje jesu li sportisti pokrenuli rat pa da se takva hajka vodi protiv njih?Uvijek se govori ne politici u sportu a kad zapravo to treba izvesti zaboravi se ta izreka brzo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC