• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAMBURG: Janko ne ume lako!

Ni protiv Andreasa Beka u prvom kolu, nije bilo lako. Janko je dobio sa 2:1, tako da će u sredu igrati protiv sedmog nosioca Džejmsa Blejka.

 HAMBURG: Janko ne ume lako!  Izvor: MONDO

Ne ume Janko lako... I protiv 137. tenisera sveta Andreasa Beka, u prvom kolu Mastersa u Hamburgu, Srbin je igrao tri seta. Na kraju je slavio sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:1).

Srećom, u 106 minuta tenisa sa debitantom na turnirima Masters serije, više je bilo pozitivnih stvari u igri Janka Tipsarevića, koje ulivaju optimizam uoči meča drugog kola protiv Amerikanca Džejmsa Blejka u sredu.

Janko (23 godine) je odlično počeo meč protiv godinu dana mlađeg Nemca, poveo sa 2:0 u prvom setu, ali je onda došlo do drastičnog obrta i Bek je dobio šest od narednih sedam gemova za vođstvo od 1:0 u setovima - 6:3.

Ne samo da je poveo, već je potpuno dominirao, pogađao vinere i iz forhenda i iz bekhenda što je potpuno unervozilo 33. tenisera sveta, koji se u Hamburgu bori za bodove kako bi Rolan Garosu ušao među prvih 32 na ATP listi i dobio status nosioca.

Kako je Bek igrao u prvom setu, namučio bi i najbolje na svetu.

Ipak, magija nije trajala večno, a najveće zasluge za to ima naš teniser, koji se sabrao sredinom drugog seta, počeo dobro da servira i povezuje udarce. Slao je Beka levo, desno, napred, nazad i došao do brejka u petom gemu (3:2), a oduzimanjem servisa protivniku je i završio set - 6:3.

Od tog trenutka na površinu je isplivao kvalitet, koji Janko ima u odnosu na protivnika, tako da je sa nova dva brejka u trećem setu na impresivan način završio meč, koji nije dobro počeo.

Na jednoj od najsporijih podloga u kalendaru, šljaci Hamburga, Tipsarević je odservirao 15 asova. To je jedna od stvari, koje bi mogle da mu donesu novi uspeh u duelu sa sedmim nosiocem Džejmsom Blejkom.

U sredu bi prvi meč na turniru, u drugom kolu, trebalo da odigra i Novak Đoković, koji je postavljen za trećeg nosioca. Njegov rival je Huan Ignasio Čela iz Argentine.

Nagradni fond nemačkog Mastersa je identičan, kao i onog u Rimu - 2.270.000 dolara, od čega 360.000 pripada pobedniku. Uz 500 ATP poena, koje brani Federer.

Poraženi finalista iz 2007. godine, Rafael Nadal brani 350, a za novo finale najverovatnije će morati da igra protiv Novaka Đokovića u polufinalu, ukoliko ne bude iznenađenja.

Đoković je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu, tako da ima lepu priliku da poveća bodovni saldo i primakne se Nadalu uoči početka Rolan Garosa.

Trenutno ih deli 310 bodova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC