• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Formuli 1 zbog gaća, vozači se pobunili! "Ako žele da mi provjere zadnjicu, slobodno, nemam šta da krijem!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Održan je sastanak vozača i organizatora Formule 1 o donjem vešu koji se nosi u toku trke.

 sastanak vozača formule 1 o rublju koje nose tokom trke Izvor: Profimedia

Kako tvrdi "Daily Telegraph", 20 vozača je prisustvovalo dvočasovnom sastanku pred start prošlonedjeljnog Australijskog Grand Prija. Donji veš koji nose u toku trke je potencijalno zapaljiv te odjeća poput čarapa, gaća, rukavica i trkačkog odijela mora ispunjavati najviše standarde FIA (Fédération Internationale de l'Automobile).

FIA je zabrinuta šta može da se dogodi vozačima koji nose sintetiku na sebi u toku trke, strahuju od ponavljanja incidenta koji se dogodio Romenu Grožanu na Velikoj nagradi Bahreina 2020. godine kada mu se bolid zapalio već u prvom krugu.

Možda će vas zanimati

Skrenuta im je pažnja da mnogi od njih nose sintetiku koja ubuduće neće biti tolerisana usljed rizika da se zapali u toku vožnje.

"Koliko sam ja razumio, vozači su u petak u Australiji više vremena pričali o svojim gaćama nego o samoj stazi. Postavlja se pitanje koliki benefit ovaj novitet donosi. I obrnuto, koliki nedostatak donosi ako bi im se dozvolilo da nose obične pantalone ispod odijela? Ako vatra dođe dotle, o mnogo ozbiljnijim stvarima treba diskutovati", izjavio je Karun Čadhok, bivši vozač Formule 1 i reporter Sky F1.

Ovaj novitet je uveo Nils Vitič, novi sportski direktor trka koji je zamijenio bivšeg kontroverznog direktora Majkla Masija na startu sezone 2022. godine. U tri trke koje su dosad održane, Vitič se pokazao kao neko ko drži do strožih pravila nego Masi.

Vitič je takođe zabranio nakit i pirsinge tokom trke što najviše pogađa Luisa Hamiltona, sedmostrukog šampiona Formule 1.

"Ovo je bio najduži sastanak vozača ikada. Dugo se takmičim i nikada nismo imali ovako dugačak i temeljan sastanak. Stvarno ne razumijem zašto pričamo o ovakvim sitnicama. Zar stvarno moramo da pričamo o tome?", izjavio je Hamilton.

Mnogi vozači su bili frustrirani zbog ovog prošlonedjeljnog sastanka. Neki su bili ljuti jer se čekalo do treće trke u sezoni da im se saopšti ovakva vijest dok su drugi bili bijesni zbog same dužine i sadržine sastanka.

Vlasnik Red Bula, Kristijan Horner, našalio se i rekao "da on sigurno neće provjeravati donji veš svojim vozačima i da nema ništa protiv ako goli obuku trkačko odijelo."

Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli bio je najdirektniji.

"Ako žele da mi provjere zadnjicu, slobodno, nemam šta da krijem. Ako će ih to usrećiti, samo izvolite", zaključio je Gasli.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC