• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žastin Enan: Odlazim i ne kajem se!

"Odlazim kao Broj 1 i to je jako važno, jer nije isto povući se kada si na vrhuncu karijere, odnosno kada doživiš pad", izjavila je Belgijanka.

 Žastin Enan: Odlazim i ne kajem se! Izvor: MONDO

Najbolja teniserka sveta Žastin Enan objavila je u sredu da se povlači iz profesionalnog tenisa. I to odmah.

Odluka Belgijanke je iznenadila sve, jer ima tek 25 godina. U penziju ide sa ubedljivo prvog mesta na WTA listi...

"Ovo je kraj jedne divne avanture, ali takođe i nešto o čemu razmišljam jako dugo", izjavila je Enan na konferenciji za medije i Limeletu u Belgiji.

Enanova je četiri puta osvojila titulu na Rolanu Garosu, od čega tri puta zaredom, a u vitrini ima još tri Gren slem trofeja.

Jedina titula koja nedostaje Belgijanki sa četiri najveća turnira je ona sa Vimbldona, iako je na turniru u Londonu igrala dva puta u finalu - 2001. i 2006. godine.

"Odlazim kao svetski Broj 1 i to je jako važno, jer nije isto povući se kada si na vrhuncu karijere, odnosno kada doživiš pad", dodala je Belgijanka još jedan od motiva za momentalno povlačenje.

Prva teniserka sveta je ove sezone imala problema sa formom, a posle poraza od Ruskinje Dinare Safine u trećem kolu turnira u Berlinu, odlučila je da se povuče sa ovonedeljnog turnira u Rimu. Ona je sezonu počela pobedom na turniru u Sidneju, a u četvrtfinalu Australijan Opena izgubila je od Ruskinje Marije Šarapove.

Enan je, zatim, osvojila titulu u Antverpenu, ali je na narednim turnirima ispadala u ranim fazama takmičenja.

"Svoju karijeru sam bazirala na emocijama, a svaka emocija je nestala posle Mastersa u Madridu. Tada sam osetila da je moja karijera dostigla vrhunac i želela sam da napravim pauzu. Ipak, kada sam sve uzela u obzir, mislim da je ovo prava odluka", pričala je Enan.

Prethodno, Enanova je najveću krizu imala tokom 2006. godine, kada je prošla kroz razdovd braka. Tokom većeg dela dosadašnje karijere borila se sa slabim imunitetom, zbog kojeg je često dobijala viruse, koji su je ometali da napravi još bolje rezultate.

"Na povratku kući iz Berlina prošle nedelje donela sam odluku da prestanem odmah".

Ona je tokom osam i po godina profesionalne karijere osvojila ukupno 41 titulu u singlu i dve u dublu i zaradila blizu 20 miliona dolara.

"Odlazim i ne žalim ni za čim. Znam da je ovo prava odluka. Nisam imala ni snage, ni želje da više budem na terenu. Bilo mi je sve teže i teže da treniram, da se razdvajam od porodice. Ja sam ta koja je donela konačnu odluku, morala sam da budem poštena prema sebi. U životu ima i drugih stvari, kojima želim da se posvetim", podvukla je Enan.

Na čelu WTA liste boravi ukupno 116 nedelja. Tu će ostati najmanje do Rolan Garosa, na kojem će izgubiti 1.000 poena. Pitanje je ko će je zameniti na vrhu, Marija Šarapova ili Ana Ivanović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC