• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogorčeni Dragan Perić napušta atletiku

Rekorder bivše i sadašnje države u bacanju kugle Dragan Perić uskoro bi trebalo da se povuče sa atletskih terena, ali ne svojom voljom.

 Ogorčeni Dragan Perić napušta atletiku Izvor: MONDO

Kako prenosi "Sportski žurnal" iskusni atletičar će otići u penziju nezadovoljan i razočaran.

Naime, on je u avgustu prošle godine na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Sokolcu, ostvario A olimpijsku normu daljinom od 20,40 metara. Ipak, taj rezultat je na tablicama Međunarodne atletske federacije stavljen pod sumnju, pa je zbog činjenice da Perić nije ostvario "B" normu, njegov nastup na Olimpijadi u Pekingu ozbiljno doveden u pitanje.

Perić, koji ima 44 godine, ogorčen je, pre svega, na nacionalni savez koji nije stao iza njega, budući da je rezultat u BiH regularan.

"Ostvario sam regularan rezultat, ali zbog nečije samovolje sada nemam zaslužna sredstva ni od Olimpijskog komiteta Srbije, ni od Beograda. Nije mi jasno da institucije ne mogu da me zaštite od ovoga. Kroz nekoliko dana dolazim u Beograd i najverovatnije ću objaviti prekid karijere", rekao je Perić, koji je ranije najavio definitivan oproštaj od atletike na Olimpijadi u Pekingu.

Na drugoj strani, generalni sekretar Atletskog saveza BiH Milan Pedalo, pod čijim okriljem je održano prvenstvo u avgustu, izjavio je da je njihov Savez poslao izveštaj sa ostvarenim Perićevim rezultatom u IAAF, te da je postignuta daljina regularna.

On je dodao da su mu u IAAF potvrdili da je rezultat unet u zvanične tablice i da mu nije jasno odakle sumnje u Perićev rezultat.

Pedalo je izjavio da se nedavno čuo i sa Slobodanom Brankovićem, gensekom Atletskog saveza Srbije, upoznao ga sa slučajem i savetovao mu da lično kontaktira IAAF povodom slučaja najboljeg srpskog kuglaša.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC