• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAMBURG: Janko bacio Blejka na kolena

Janko Tipsarević je izborio plasman u osminu finala turnira u Hamburgu, savladavši u drugom kolu osmog igrača sveta Džejmsa Blejka sa 2:1.

 HAMBURG: Janko bacio Blejka na kolena Izvor: MONDO

Tipsarević je ovim trijumfom (4:6, 6:3, 6:3) potvrdio da se ove sezone nalazi u odličnoj formi i što je još važnije, stigao je do dragocenih 40 bodova, koji ga, bez obzira na ishod duela u osmini finala, svrstavaju na 32. mesto ATP liste, što će mu omogućiti da na predstojećem Rolan Garosu bude nosilac, a samim tim i povoljniji žreb.

Janko je na početku susreta teško ulazio u Blejkov ritam, pa je Amerikanac vodio igru. Ipak, Tipsarević je u devetom gemu imao sjajnu priliku da napravi prednost, ali nije uspeo da je materijalizuje.

Iskusniji Blejk odmah je nakon toga iskoristio blagi pad u igri protivnika i načinio brejk, koji mu je doneo prednost od 1:0 u setovima.

Propuštena šansa naterala je Janka da se zainati i pokaže da dobre partije protiv bolje rangiranih tenisera na ATP listi ove sezone nisu bile slučajnost. On je već u trećem gemu uspeo da oduzme servis protivnika, a onda i održi prednost posle maratonskog gema u kojem je on bio u servisu.

Posle toga Blejk je žestoko napadao, ali je raspoloženi Tipsarević čuvao prednost, a onda dodatno dotukao rivala oduzevši mu do kraja još jednom servis - 6:3.

Nakon toga samopouzdanje srpskog tenisera već je dovoljno poraslo da odigra kao prekaljeni igrač. On se na startu trećeg, odlučujućeg seta, potpuno opustio, dobio tri gema zaredom i stigao do ključne prednosti.

Amerikanac je do kraja pokušavao da vrati brejk, ali je zaostatak bio ogroman i za fajtera kakav je Blejk, pa je posle nešto manje od dva sata igre morao da čestita srpskom teniseru na zasluženoj pobedi.

Tipsarević će u trećem kolu odmeriti snage sa Albertom Montanjesom, koji na ATP listi zauzima 78. mesto. Španac, koji je u drugom kolu prošao Hozea Akasusa, koji je predao meč posle prvog seta, do sada se nije sastajao sa Tipsarevićem.

Turnir Masters serije u Hamburgu igra se za ukupni nagradni fond od 2,27 miliona dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC