• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RVANJE: Štefanek napada medalju u Pekingu

Srpski rvač Davor Štefanek ocenio je da je medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu realan i dostižan cilj za naše rvanje.

 RVANJE: Štefanek napada medalju u Pekingu  Izvor: MONDO

Štefanek, koji je prošlog vikenda na kvalifikacionom turniru u Rimu obezbedio olimpijsku normu za Peking, podsetio je da se kao vrlo mlad takmičar nadmetao i na Igrama u Atini, napomenuvši da mu je taj nastup bio "veoma dragoceno iskustvo za nastavak karijere".

"Posle sušne 24 godine, mislim da je naše rvanje 'zrelo' za olimpijsku medalju. Smatram da smo Kristijan Fris i ja dostigli nivo kvaliteta da možemo da pobedimo svakog rivala", rekao je trenutno naš najuspešniji rvač na konferenciji za novinare.

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac podsetio je na sjajne rezultate koje je Štefanek postigao ove sezone - trijumf na izuzetno jakom turniru u Budimpešti, bronzana medalja sa EP u Talinu i ispunjavanje olimpijske norme za Igre u Pekingu.

"Štefanek je potvrdio da je izrastao u rvača svetske klase", naglasio je Dokmanac i dodao da je naš olimpijac oduševio sve stručnjake na turniru, gde je dobio pehar za najboljeg učesnika u konkurenciji 250 takmičara iz 70 zemalja.

Šef srpske olimpijske misije u Pekingu Snežana Lakićević-Stojačić napomenula je da svi naši sportisti imaju dobre uslove za pripreme, navodeći da je najvažnije da nisu izloženi "nikakvim pritiscima i nerealnim očekivanjima".

Pored Štefaneka, na turniru u Rimu učestvovali su i mladi rvači Aleksandar Maksimović, Radomir Petrović, Dejan Franković i Petar Balo. Oni nisu postigli značajnije rezultate, pa će šansu za popravni imati krajem meseca na takmičenju u Novom Sadu, koje će im, ujedno, biti poslednja šansa za plasman u Peking.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC