• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbi hvataju zalet za Peking

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela pripreme u Beogradu, 88 dana pred Olimpijske igre u Pekingu. Pe toga, Svetska liga i Evropsko prvenstvo.

 VATERPOLO: Srbi hvataju zalet za Peking  Izvor: MONDO

Na okupljanje na Banjicu u zakazano vreme (17.30h) došla je većina reprezentativaca, ali je bilo i opravdano odustnih. Vladimir Vujasinović i Vanja Udovičić, koji su pre nekoliko dana osvojili titulu prvaka Evrope sa Pro Rekom, dolaze na pripreme kada završe takmičenje u italijanskom prvenstvu, Aleksandar Ćirić je dobio nedelju dana odmora više zbog naporne sezone, a golgeter Aleksandar Šapić priključuje se pripremama u četvrtak.

Svi ostali su došli na prvi dan priprema, a to su: golmani - Denis Šefik, Slobodan Soro i Branislav Mitrović; centri - Branko Peković, Slobodan Nikić i Duško Pijetlović; bekovi - Nikola Rađen, Dejan Savić (priključuju se Vladimir Vujasinović, Vanja Udovičić); spoljni igrači - Andrija Prlainović, Živko Gocić, Danilo Ikodinović, Filip Filipović, Stefan Mitrović (dolaze kasnije Aleksandar Šapić, Aleksandar Ćirić).


Dok se sastav A tima ne popuni, iz B tima su priključeni golman Gojko Pijetlović, kao i dvojica mladića iz Partizana Marko Avramović i Milan Aleksić.

Danilo Ikodinović je zbog nešto manjeg broja utakmica u Rusiji ove sezone, počeo da trenira sa Partizanom još 23. aprila.

Neposredno pred dolazak u Beograd, Slobodan Nikić je odlučio da produži ugovor sa Olimpijakosom, što mu, kako kaže, mnogo znači da hladne glave dođe na pripreme reprezentacije, dok je Denis Šefik (stigao poslednji na Banjicu), produžio ugovor sa Budvanskom rivijerom na još dve godine godine.


Tri takmičenja koja srpsku selekciju očekuju ovog leta su: Svetska liga (branimo prvo mesto), Evropsko prvenstvo u Malagi (branimo prvo mesto iz Beograda) i kruna sezone - Olimpijske igre.

Za mnoge igrače iz sadašnjeg A tima Srbije ovo će biti poslednja šansa da osvoje ono što još nemaju -olimpijsko zlato.

Iako svi vaterpolisti ističu da su im Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre podjednako važni, ipak bi mnogi, da im neko ponudi, pre prihvatili zlato na Olimpijadi nego na EP u Malagi, ali opet, zašto ne uzeti oba?

Na konferenciji za novinare pre desetak dana, selektor Dejan Udovičić je istakao da će, bez obzira na to što Srbija brani prvo mesto, Svetska liga biti u potpunosti podređena Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

"Nemoguće je tri puta dizati formu za tako kratko vreme i zato ćemo Svetsku ligu iskoristiti za što bolju pripremu za druga dva takmičenja. EP je za nas itekako bitno, ne samo zato što branimo titulu, već i zato što je važno napraviti dobru atmosferu pred Olimpijske igre", rekao je Udovičić.

Iako će neke zemlje Svetsku ligu igrati sa praktično rezervnim sastavima, Udovičić je odlučio da grupa od 20-ak igrača iznese sva tri takmičenja. Naravno, ne istim intezitetom, jer se prioriteti znaju.

Plan rada i obaveza je zgusnut i naporan. Glavni sparing partner srpskim vaterpolistima ovog leta biće Španci, a pred početak OI i Grci i Kanađani.

Prvi turnir Svetske lige je u Novom Sadu od 23. do 25. maja. Potom sledi turnir u Portugaleti od 30. maja do 1. juna, a završni turnir SL je u Đenovi od 17. do 22. juna.

Evropsko prvenstvo će biti održano u Malagi od 4. do 13. jula, a od 7. avgusta Srbija će biti u Olmpijskom selu u Pekingu (vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama počinje 10. avgusta). .

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC