• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlović tvrd orah, Nole u četvrtfinalu

Novak Đoković odigrao je prvi meč u karijeri protiv Ive Karlovića, ali se pomučio da izbori pobedu i plasman u četvrtfinale turnira u Hamburgu.

 Karlović tvrd orah, Nole u četvrtfinalu Izvor: MONDO

Srpski as slavio je u dva seta, rezultatom 7:6, 6:3, posle 98 minuta igre.

Đoković je na početku meča brzo stigao do brejka, ali je Hrvat, koji na ATP listi zauzima 24. mesto, već u četvrtom gemu potvrdio da se neće lako predati, izjednačivši na 2:2.

Treći teniser sveta bio je nervozniji nego obično, što ga je omelo da se u potpunosti fokusira na igru. Na drugoj strani, visoki Hrvat je veoma dobro servirao, ali i odlično pokrivao mrežu, čime je uspevao da održi egal do 12 gema i iznudi taj-brejk.

Iako je Đoković i u ključnim trenucima grešio, Karlović to nije iskoristio na najbolji način, pa je posle izjednačenja (3:3), Nole konačno preuzeo incijativu i sa četiri vezana poena rešio set u svoju korist.

I u nastavku je bilo neizvesno. Karlović je, uprkos zaostatku, i dalje napadao, Đoković se nervirao, pa je u petom gemu dozvolio protivniku da dođe do dve brejk lopte, koje, na njegovu sreću, hrvatski teniser nije iskoristio.

I kada se činilo da Nole popušta, uradio je baš ono što oduševljava teniski svet i za samo nekoliko minuta napravio preokret - 4:2. Već u narednom gemu povisio je tu prednost do 5:2, rešivši ga sa "nulom", nakon čega je bilo jasno da 20 centimetara viši Karlović više nema šanse.

Hrvat je do kraja dobio još jedan gem na svoj servis, a Nole posle nešto više od sat i po vremena i overio plasman među osam najboljih.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Alberta Montanesa, koji je eliminisao Janka Tipsarevića (2:0). Đokoviću će to biti prvi dvoboj protiv Španca, koji na ATP listi zauzima 78. poziciju.

Turnir u Hamburgu, na kome je Đoković treći favorit za titulu, igra se za ukupni nagradni fond od 2,27 miliona dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC