• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić i Sun osvojili Melburn!

Nenad Zimonjić i Kineskinja Tjantjan Sun osvojili su Aus open u miks dublu, savladavši Indijce Saniju Mirza i Maheša Bupatija 7:6 (7:4), 6:4.

 Zimonjić i Sun osvojili Melburn! Izvor: MONDO

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kineskinja Tjantjan Sun osvojili su titulu prvaka Otvorenog prvenstva Australije u mešovitom dublu, pošto su u nedelju ujutru savladali indijski par Sanija Mirza - Maheš Bupati rezultatom 7:6 (7:4), 6:4.

Tridesetjednogodišnjem Zimonjiću ovo je treći trijumf u miksu na gren slem turnirima, a njegovoj partnerki prvi.

Dejvis kup reprezentativac Srbije 2004. je bio šampion Australijan opena sa Ruskinjom Elenom Bovinom, dok je 2006. osvojio Rolan Garos u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik.

Finalni okršaj bio je veoma dramatičan i dinamičan tokom prvog seta, dok su Zimonjić i Sun u drugom setu napravili brejk već u uvodnom gemu, a zatim do kraja meča sačuvali tu prednost, sigurno uzimajući gemove na svoj servis.

Srbin i Kineskinja bili su peti favoriti turnira, a na putu do finala pobedili su, izmedju ostalih, prve nosioce Karu Blek i Pola Henlija, kao i treće "kosturaše" Zi Jan i Marka Noulsa.

Mirza i Bupati izbacili su druge nosioce, Lizu Rejmond i Simona Aspelina, ali su četvrtfinale dobili bez borbe, predajom Kvete Peške i Martina Dama.

Zimonjić i Sun osvojili Melburn!



Nenad Zimonjić se na svečanoj ceremoniji dodele trofeja zahvalio "svima u Srbiji koji su pratili TV prenose iz Melburna" i poželeo im sve najbolje.

Zatim se obratio poraženim rivalima i svojoj partnerki.

"Maheš me je 2005. pobedio u finalu US opena. Sada sam mu se revanširao, ali moram da podsetim da je on sjajan teniser. Ima šest gren slem titula i jedan je od najboljih u istoriji mešovitog dubla... Tjantjan je bila neverovatna. Sjajno smo se zabavljali ove nedelje i nadam se da ćemo uspeti da osvojimo još neki gren slem".

Do osetnije prednosti u finalu prvi su stigli Zimonjić i Sun, kada su dvostrukom servis greškom Mirze poveli sa 3:1. Medjutim, Indijci su tada zaigrali izvanredno i rešili u svoju korist tri gema zaredom, od toga dva na servis protivnika, preokrenuvši na 3:4.

Na servis je došla prilično neraspoložena Mirza i usledio je brejk povratka u rezultatsku ravnotežu, i to bez izgubljenog poena - 4:4. Naredna četiri gema protekla su u relativno mirnoj igri, tako da je set morao da bude rešen u "taj-brejku".

Mirza i Bupati poveli su sa 3:0, ali onda je na scenu stupio briljantni Zimonjić. Na njegov servis deficit je smanjen na 2:3, zatim je sprečio Indijce da odu na 2:4 uspešnim čelendžom, a smečom i sigurnom igrom sa osnovne linije doneo preokret na 4:3.

Tu nije bio kraj njegovoj inspirativnoj igri. Kombinacijom drop voleja i smeča povećao je na 5:3, da bi u narednom poenu omogućio Sun da smečom po sredini polja obezbedi tri set-poena. Prvi je propao, ali kod drugog je Zimonjić odlično reternirao, a Bupati poslao lopticu u mrežu.

Zimonjić i Sun osvojili Melburn!



Kao Mirza u prvom setu, Bupati je dao Srbinu i Kineskinji prvi brejk u drugom delu meča - dvostrukom servis greškom na 30:40. Zimonjić i Sun čvrsto su držali svoj servis i mogli da otklone sve dileme pre konačnih 6:4, medjutim, pri vodjstvu od 4:2 propustili su tri, a na 5:3 dve šanse da naprave novi brejk.

Indijci ipak nisu imali snage da kazne te propuste. Zimonjić je sigurno odservirao poslednji gem i naterao Bupatija, svog partnera u muškom dublu sredinom 2007, da aut loptom stavi tačku na finale.

Srpski tenis posle dva finala na Australijan openu ima polovičan učinak, s obzirom na to da je Ana Ivanović u subotu poražena od Marije Šarapove.

Šansu da uzme još jednu titulu ima Novak Djoković, koji se u finalu singla od 9.30 časova sastaje sa Francuzom Žo Vilfridom Congom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC