• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bulut se javio iz Amerike - najbolji basket igra se u Srbiji! Dušan igra protiv NBA zvijezda i prati srpske basketaše!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Domović pričao o iskustvu igranja u Americi, Big 3 ligi, ali i o velikom uspjehu reprezentacije.

 Dušan Domović Bulut o BIG 3 ligi i reprezentaciji Srbije Izvor: Profimedia

Sjajni srpski basketaš Dušan Domović Bulut drugu godinu uzastopno učesnik je najjačeg svjetskog takmičenja u basketu 3x3 - BIG 3 ligi koja se organizuje u Čikagu. Sa ekipom Elijensa, u kojoj je kao prvi Evropljanin i kapiten, na startu takmičenja zabilježio je pobjedu i poraz. Tim Enemisa u kome igra Ajzea Ostin, bivši centar FMP-a savladan je sa 52:44, dok je poraz pretrpljen u duelu sa ekipom Tripletsa 50:33, koja je glavni favorit za šampionsku titulu.

"To je strašan tim u kome su sva petorica igrača sa NBA iskustvom. Oni su dvostruki prvaci, a lider ekipe je sedmostruki NBA Ol-star igrač Džo Džonson. Ipak zaslužniji za pobjedu u tom duelu su bila braća Pargo, Džeremi i Dženaro. Ali, ako je poraz morao da se dogodi, onda je dobro što se desio sada, jer ćemo sigurno utvrditi gdje smo griješili i iz toga izvući pouke za nastavak takmičenja ", rekao je Bulut.

Ima i jedna dobra vijest, a to je da će uskoro biti kompletni.

"Otežavajuća okolnost za nas je bila činjenica da nismo bili u kompletnom sastavu. Nedostajao nam je Letonac Lasmanis, sjajni šuter spolja. Kompletni nismo bili ni u prvom meču, ali taj duel smo odigrali na maestralan način."

Bulut je najbolji strijelac ekipe, a za organizaciju ima samo riječi hvale. A, predstojećeg vikenda igraće protiv ekipe u kojoj je bivši košarkaš Makabija i Detroita Vil Bajnam, NBA šampion sa Dalasom Kori Bruer, pobjednik u zakucavanjima na Ol-staru 2007. godine Džerald Grin, trenira ih legendarni Geri Pejton...

"Prvoklasno je sve urađeno, na NBA nivou. Igra se u velikoj dvorani, a utakmice prati nekoliko hiljada ljudi. Atmosfera je posebno uzavrela oko samog terena. Mnogo je takozvanog 'treš toka', ali i pored toga igrači se međusobno veoma poštuju."

U Čikagu je imao priliku da upozna i još jednog legendarnog asa - Klajda Drakslera.

"On je komesar BIG 3 lige, a ujedno njegov sin Adam je moj saigrač. Njih dvojica su jako vezani, prati sve naše utakmice, pa smo jednom prilikom bili na ručku. Sjajno iskustvo je bilo upoznati takvu NBA zvijezdu, člana Kuće slavnih u Springfildu."

Na kraju je pohvalio sunarodnike, basketaše Srbije koji su na Svjetskom prvenstvu u Antverpenu osvojili zlato.

"Čestitke momcima na sjajnom rezultatu. Još jednom su dokazali da se na svijetu najbolji basket igra u Srbiji. U meču sa Letonijom pokazali su pravi karakter, da kao tim imaju pravu hemiju i da posjeduju hrabrost. Već tada sam znao da će ostvariti odličan rezultat, jer su kao tim imali znatno više iskustva od ostalih. Još jednom smo pokazali da smo neprikosnoveni u ovom sportu o čemu najbolje svjedoče rezultati kroz istoriju", zaključio je Bulut.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC