• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruskinja je najveća noćna mora Vimbldona! Promijenila pasoš, pa stigla do finala - uništila kontroverzno pravilo Engleza

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Djevojka rođena u Moskvi sa 19 godina je promijenila pasoš, ali i dalje priča jezik koji je "zabranjen" na Vimbldonu.

 Ruskinja-Elena-Ribakina-igra-finale-Vimbldona Izvor: Instagram/lenarybakina/printscreen

Treći grend slem sezone stigao je u završnu fazu, a danas smo saznali ko će igrati finale Vimbldona u ženskoj konkurenciji. Na jednoj strani terena biće treća nositeljska Ons Žaber, a na drugoj djevojka koju gotovo niko nije očekivao tu. Elena Ribakina (23), teniserka koja je rođena u Moskvi i sada igra pod zastavom Kazahstana, boriće se za prvi veliki trofej u karijeri.

Ona je do te prilike stigla nakon šokantne pobjede protiv Simone Halep (6:3, 6:3), a organizatorima Vimbldona vjerovatno nije drago zbog toga. U godini u kojoj su ruski sportisti zabranjeni na Vimbldonu, Ruskinja bi pod zastavom Kazahstana mogla da osvoji najprestižniji teniski turnir na svijetu.

A zapravo, Elena nema nikakve veze sa Kazahstanom. Ona je Ruskinja rođena u Moskvi, a pasoš je promijenila tek sa 19 godina. Tada je procijenila da će joj biti preteško da se izbori za zapaženiju ulogu pored brojnih ruskih teniserki, a Kazahstan je ponudio finansijsku pomoć ukoliko počne da igra za njihovu reprezentaciju. Mlada Elena je prihvatila ponudu, promijenila državu i zaigrala za Kazahstance!

Pod tom zastavom je ubilježila najvažnije momente u svojoj dosadašnjoj karijeri. Finale Vimbldona joj je najbolji grend slem rezultat u životu, a početkom ove godine je stigla i do 12. mjesta na WTA listi. Sada je prva teniserka iz Kazahstana koja je stigla do finala nekog grend slem turnira, ali će Kazahstan pisati samo na papiru...

Ukoliko Elena osvoji titulu, njen govor bi mogao da bude na maternjem ruskom jeziku!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC