• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos planira da provocira Novaka u finalu Vimbldona! Evo šta će raditi Đokoviću - samo tako ću pobijediti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nik Kirjos planira da provocira Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

 Nik-Kirjos-ce-provocirati-Novaka-Djokovica-u-finalu-Vimbldona Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković u nedjelju od 15 časova igra finale Vimbldona protiv Nika Kirjosa, a dobro je poznato da njih dvojica imaju "istoriju", s tim da su u posljednjih šest-sedam mjeseci zakopali ratne sekire.

Nije tajna da je Nik Kirjos u prošlosti konstantno prozivao Novaka Đokovića u medijima, ali je isto tako među prvima pritekao u pomoć kada je srpski as "zarobljen" u Australiji. Iako sada djeluje kao da su prijatelji, toga neće biti u finalu gdje svi očekuju da će biti mnogo emocija kao i u prethodna dva njihova duela.

Zanimljivo, Kirjos i Đoković se nisu sastali još od 2017. godine, možda i najslabije u Novakovoj karijeri. Australijanac je to iskoristio i dvaput je dobio Đokovića koji mu čak nije ni uzeo set.

Posebno burno bilo je na njihovom meču u Akapulku (7:6, 7:5) kada je Kirjos iz poena u poen provocirao Đokovića, a u jednom podkastu je objasnio i da vjeruje da to nije uradio - ne bi imao šanse protiv Srbina. Odnosno, vjeruje da je to jedina taktika koju je najavio da će opet koristiti.

"Kada sam igrao sa Đokovićem - što je bilo dvaput - pričao sam sa njim nakon svake promjene strana. Pričao sam sa njim kada smo se mimoiazili na terenu, priča sam sa sobom...", rekao je Kirjos.

"Gledao me je i mislio 'ovaj čovjek je lud'. To su male stvari, ali kada bi Đoković promašio loptu ja sam vikao 'eto ga'. Pogledao bi me i znao sam da sam napravio pravu stvar i da sam ga iznervirao", otkrivao je Kirjos taktiku sa teniserom protiv koga nije igrao pet godina, ali se od tada nije promijenio.

Iskren je Nik Kirjos dok priča o Novaku Đokovića i zaključuje da nema šansu protiv njega bez "čarki".

"Ako to ne uradim, šanse da ga pobijedim drastično padaju. Ako pokušavam da igram profesionalno i da ga tako nadigram, ništa od pobjede. Otmeno i Kirjos ne idu zajedno. Znam ja kako da pobijedim...", zaključio je tada Australjanac koji je napravio najveće iznenađenje na ovogodišnjem Vimldonu.

Podsjetimo, Novak Đoković igra za 21. grend slem, a Nik Kirjos za svoj prvi. Uoči meča "pala je i opklada" pošto dvojica tenisera ne igraju samo za titulu na Vimbldonu, nego su dogovorili da podignu ulog.

Anketa

Ko će pobediti u finalu Vimbldona?

  • Novak Đoković

    81.08% (30)

  • Nik Kirjos

    18.92% (7)

Ko će pobediti u finalu Vimbldona?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC