• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak juri istoriju, Rafu i Rodžera: Ko će dobiti najveći teniski meč godine? ANKETA

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak ide ka novoj tituli, a ispred njega je kao nikada do sada – rival koga nije uspio da pobijedi, pa ni da mu uzme set. Ovo je finale koje svi jedva čekaju.

 Đoković Kirjos finale Vimbldona Izvor: Profimedia

Nakon što je Elena Ribakina osvojila titulu u ženskoj konkurenciji sada svi čekaju spektakularno finale u muškoj konkurenciji između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.

Dvojica tenisera su već napravila šou i svi su ispratili njihovo dopisivanje pred ovaj meč, a sada se čeka duel koji počinje pod 15 časova po našem vremenu, tj. u 14 časova u Londonu.

Rivalstvo između Nika Kirjosa i Novaka Đokovića je poznato svima, iako su odigrali samo dva meča do sada i nisu se sastajali godinama. Oba međusobna meča oidigrali su 2017. godine, oba puta je bilo tijesno, ali kako je sam Novak priznao pred finale još uvijek nije uspio Australijancu da uzme set!

Kirjos je prvo savladao Novaka u Akapulku 7:6, 7:5, a onda i u Indijan Velsu 6:4, 7:6. Ipak nikada do sada nisu igrali na travi i nikada nisu igrali meč u tri dobijena seta. Šta mislite, ko je u prednosti?

Anketa

Ko će pobediti u finalu Vimbldona?

  • Novak Đoković

    81.08% (30)

  • Nik Kirjos

    18.92% (7)

Ko će pobediti u finalu Vimbldona?

Rezultati

ISKUSTVO, "MAGIČNI" NAPITAK I PROVOKACIJE!

Novak Đoković iza sebe ima iskustvo, ne samo zato što je osam godina stariji već zato što je već mnogo puta igrao za najveće titule u karijeri. Sa druge strane na Vimbldonu bez Rusa, bez povrijeđenog Aleksa Zvereva i sa Rafaelom Nadalom koji je bez borbe predao meč Australijancu, Kirjos je uspio da dođe do svog prvog grend slem finala. 

Već je najavio da će provocirati Novaka na mreži tokom meča, a mediji su se time mnogo manje bavili nego famoznim "čarobnim napitkom".

Izotonski prah koji na ovom Vimbldonu koristi Novak mnogima je upao u oči i svi čekaju kraj finala da i zvanično otkrije Srbin šta je u toj bočici koju uzima svaki put kad se mijenjaju strane.

ZA ŠTA NOVAK IGRA?

Već je oborio jedan rekord pošto je pobjedom nad domaćim takmičarom Kameronom Norijem uspio da dođe do svog 32. grend slem finala i tako natjera čak i sam Vimbldon da mu oda priznanje.

Do sada je od 31 odigranog finala najvećeg turnira u tenisu uspio da pobijedi na 20, a od toga je šest puta bio osvajač Vimbldona. Brani titulu osvojenu prošle godine kada je u četiri seta savladao Matea Beretinijia, a zbog odluke ATP-a da ove sezone ne dodjeljuje bodove na Vimbldonu nakon turnira pašće na sedmo mjesto na ATP listi.

Za sada je daleko od rekordera Rodžera Federera koji drži prvo mjesto sa osam trofeja Vimbldona, ali ako bi sada došao do pobjede bio bi mu za petama! Takođe želi da se približi Rafaelu Nadalu koji je osvajanjem Australijan opena i Rolan Garosa stigao do 22 grend slem titule, dvije više od Đokovića.

Meč počinje od 15 časova!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC