• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak osvetio Janka, sa Nadalom za broj dva!

Đoković bio mnogo bolji od Montanesa, a u subotnjem polufinalu protiv Nadala ulog će biti drugo mesto na ATP listi.

 Novak osvetio Janka, sa Nadalom za broj dva! Izvor: MONDO

Novak Đoković u petak popodne se plasirao u polufinale turnira Masters serije u Hamburgu, a za Rafaela Nadala istog trenutka je počela ogorčena borba za ostanak na drugom mestu ATP liste!

Najbolji srpski teniser savladao je Španca Alberta Montanesa rezultatom 6:2, 6:3, prekinuvši njegovu seriju uspeha na severu Nemačke, tokom koje su pali Mardi Fiš, Hoze Akasuso i u četvrtak, iznenađujuće ubedljivo, Janko Tipsarević.

Ne računajući izgubljen prvi gem na svoj servis, Đoković je sve vreme kontrolisao igru, bio bolji rival i zasluženo popravio rezultat od prošle godine, kada je u četvrtfinalu izgubio dramatičan duel sa Karlosom Mojom.

Brejk je vratio već u drugom gemu, a onda do kraja seta oduzeo servis Montanesu još dva puta za konačnih 6:2.

Sedamdeset osmi igrač sveta počeo je drugi set propuštanjem četiri šanse za brejk, posle čega je nastupila rezultatska "klackalica" - sve do osmog gema, kada je Đoković prepoznao prelomni momenat i serijom preciznih udaraca rešio meč u svoju korist.

Upravo Karlos Moja mogao je kasnije u petak da obezbedi Novaku status svetskog broja dva, da je u poslednjem četvrtinalu savladao svog deceniju mlađeg zemljaka.

Nadal (5.435 poena) bi porazom izgubio taman toliko bodova da padne ispod Đokovića, koji je na 5.125 poena, sa koliko je doputovao iz Rima u Hamburg, plasmanom u polufinale dodao još 100.

Međutim, Majorčanin je relativno lako opravdao ulogu favorita, zabeleživši pobedu rezultatom 6:1, 6:3, tako da ćemo u subotu gledati njegov direktan okršaj sa Đokovićem za poziciju iza još uvek neprikosnovenog Rožea Federera (6.825).

Švajcarski teniser bio je mnogo bolji od Španca Fernanda Verdaska (6:3, 6:3) i u polufinalu čeka Italijana Andreasa Sepija, kojem je trebalo tri sata i 12 minuta da savlada Nemca Nikolasa Kifera - 6:3, 5:7, 7:5.

Federer zasad sigurno korača ka odbrani trofeja...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC