• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usik pobijedio Džošuu i odbranio titulu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Oleksandr Usik pobijedio Entonija Džošuu i odbranio titulu u četiri verzije.

 Meč Usik Džošua Izvor: Profimedia

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik otišao je iz rata u domovini i odbranio je titulu! Zadržao sve četiri verzije pojasa (WBA, IBF, WBO i IPO) pošto je ponovo pobijedio Entonija Džošuu, ovog puta u Džedi.

Odlukom sudija Usik je došao do trijumfa, poslije čega je Britanac napravio skandal. Umjesto da njegov rival održi pobjednički govor, on je uzeo pojase, bacio ih na pod i vrijeđao protivnika. "Nemaš nikakve vještine, kako si me dobio", vikao je Entoni i onda izašao iz ringa. Međutim, ubrzo je shvatio da je pogriješio.

"Prvo želim da se izvinim, ponijele su me emocije. Usik je fenomenalan borac. Njegova pobjeda pokazuje koliko je truda i rada uložio i zaslužuje veliki aplauz za sve, nevjerovatan je. Izučavao sam borbe ukrajinskih boksera, vidio sam kakve sve šampione imaju, nikada nisam bio tamo, ali ono što se dešava u Ukrajini nije lijepo. Usik je uprkos svim tim dešavanjiam uspio da dođe ovdje i da pobijedi. Svaka mu čast, molim vas, dajte mu još jedan gromoglasan aplauz", izgovorio je Džošua sa mikrofonom u ruci i tako se donekle iskupio za haos koji je napravio.

Ovako je meč izgledao:

Tokom većeg dijela borbe je Oleksandr bio bolji, Džošua nikako nije uspijevao da mu parira i da nađe način da ga nokautira. Bilo je jasno svima pred početak posljednje, 12. runde, da Entoniju samo nokaut može da donese pobjedu. Nije se to dogodilo, pa se pristupilo odlukama sudija. Pvi sudija je na iznenađenje mnogih dao Džošui predost (115-113), drugi je presudio u korist Usika (115-113), a treći je učinio isto (116-112).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC