• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - Olimpijske igre u Saudijskoj Arabiji!? Šeici već potrošili milijardu i po dolara i počeli pregovore sa MOK-om!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ovaj događaj bi zaista bio presedan u istoriji sporta!

 Saudijska Arabija želi Olimpijske igre Izvor: Profimedia

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru sprema nam se još šoktantniji događaj - Olimpijske igre u Saudijskoj Arabiji! Dok čekamo Mundijal koji se prvi put igra u izmenjenom terminu engleski mediji prenose da bi sada mogli da imamo najveći sportski događaj na svijetu u tom dijelu svijeta. 

Ministar sporta Saudijske Arabije princ Abdulaziz bin Turki Al-Fajsal je rekao da "država ide ka boljem načinu života", a jedan od puteva ka boljem načinu života je i organizovanje velikih sportskih događaja. Najvećih!

Navodno su Azijske igre 2034. godine generalna proba i tu Saudijci žele da ubijede Međunarodni olimpijski komitet da mogu da iznesu jedno tako veliko takmičenje. Jedna vrsta spremanja za organizaciju ovakvih događaja je i nedavna borba Oleksandra Usika i Entonija Džošue za svjetsku titulu koja je održana u Džedi. 

Takođe LIV Golf serija, takmičenje koje se održava u Saudijskoj Arabiji, a prijeti da preuzme primat najvećeg golferskog takmičenja, kao i gran pri Saudijske Arabije u Formuli 1 su pokušaji da se dokaže MOK-u da ova zalivska monarhija može da organizuje Olimpijske igre. Za sada se procjenjuje da je potrošeno 1.500.000.000 dolara na razne događaje, organizaciju kao i izgradnju staza, terena i stadiona. 

"Otvoreni smo za razgovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom u budućnosti. Mislim da je Saudijska Arabija pokazala da možemo da organizujemo takve događaje. Svakako da su Olimpijske igre krajnji cilj za nas i mislim da možemo da ih organizujemo zato što se krećemo ka boljem društvu, bolje kvalitetu živoa i boljoj državi", rekao je saudijski ministar sporta.

Postavlja se veliko pitanje kako bi sportisti i navijači, ali i građevinski radnici koji bi morali mjesecima, a možda i godinama da grade zdanja za Olimpijske igre uspjeli da prežive ogromne vrućine koje vladaju u tom dijelu svijeta i na šta bi taj događaj ličio.

Jedina stvar koja u svemu nije problem je novac, jer nafte, bar za sada, ima dovoljno. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC