• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAMBURG: Ništa od smene, Nadal u finalu!

Novak Đoković nije uspeo da smeni Rafaela Nadala na drugom mestu ATP liste.

 HAMBURG: Ništa od smene, Nadal u finalu!  Izvor: MONDO

U polufinalu Mastersa u Hamburgu, svet je video meč kakav se viđa jednom u nekoliko godina.

Na kraju je, posle više od tri sata najskupljeg tenisa na svetu, pobedio Španac - 2:1 (7:5, 2:6, 6:2). Nadal je na taj način uspeo da odbrani drugo mesto na ATP listi. Za sada...

U duelu koji je direktno odlučivao o tome, hoće li Nadal u ponedeljak upisati i 148. nedelju na drugom mestu, bilo je toliko neverovatnih poena, preokreta, nadmudrivanja, drame, da je nemoguće sve smestiti u jedan izveštaj sa teniskog meča.

Kakav su meč odigrali Đoković i Nadal najbolje opisuje osmi, odlučujući gem trećeg seta, u kojem je Španac servirao pri vođstvu od 5:2. U finale se plasirao tek na petu iskorišćenu meč loptu, odnosno kada je Đokovićev drop šot u ključnom trenutku završio u mreži.

Tri puta pre toga, Srbin je skaćivao udarac na meč loptu Nadala i dobijao poene. U tom istom triler-gemu, Đoković je propustio pet brejk lopti!?

Samo u trećem setu, naš najbolji teniser svih vremena imao je devet brejk lopti, a nije iskoristio nijednu. S druge strane, Nadal je imao dve brejk prilike u odlučujućem setu i obe je iskoristio.

To je odlučujući detalj na meču, u kojem su dva vrhunska tenisera igrala do istrebljenja!

U prvom setu, više je grešio Đoković. Izgubio ga je i zbog 19 neiznuđenih grešaka, ali pre svega zbog toga što pri vođstvu od 3:0 nije iskoristio dve brejk lopte za 4:0.

Nadal se odmah vratio, izjednačio na 3:3, a potom sa još dva brejka do kraja seta, uz jedan izgubljen servis gem, poveo sa 1:0.

Meč se igrao u dvorani, jer su organizatori razvukli "mušemu" iznad centralnog terena EON Hase kompleksa u Hamburgu zbog kiše. Pokretni krov ili bolje reći pokrivač šljakastog terena trpeo je veliki pritisak zbog buke od aplauza, ali i emocija, koje su vrcale iz obojice tenisera.

Nikada ranije njih dvojica nisu igrala za veći ulog. Pored finala, na stolu je bila i važna stavka: drugo mesto pred Rolan Garos.

Kakav bi to meč bio bez trećeg seta, a da ga bude pobrinuo se Novak Đoković. Do 2:2 nije bilo brejka u drugom setu, a onda je Srbin vezao četiri gema bu nizu i izjednačio na 1:1 u setovima.

U tim trenucima, Đoković je uspevao da natera Nadala da šalje lopte u aut, što nije bio slučaj u prvom i trećem setu.

Nole je igrao vrhunski tenis, ali je gotovo neverovatno šta jedan igrač mora da uradi da bi osvojio jedan jedini poen protiv Nadala na šljaci. A, kamoli da ga dotera do trećeg seta...

U trećem setu, Novak je pao u igri, dozvolio Nadalu da povede sa 2:0, a onda bio žrtva i loše sreće. Dva puta je na servis protivnika imao 15:40. Gubio je prvu brejk loptu, a onda mu je na 30:40 jednom pukla žica, a drugi put viner udarac od vrha mrežice otišao u aut.

Uz malo sreće Nadal je očuvao brejk prednosti do 4:2, a onda dočeka poslednji veliki pad u igri našeg tenisera. Na svoj servis, Đoković nije osvojio ni poen, Španac je poveo sa 5:2... Ostalo smo već opisali.

Dakle, šta god bude u finalu u nedelju, gde u reprizi prošlogodišnjeg finala, Nadala čeka branilac titule Rodžer Federer, poredak prve trojice u ponedeljak ostaće isti.

Novak je prvi put u karijeri osvojio set protiv Nadala na šljaci, ali i dalje u četiri duela nema pobedu. Ukupno je 7:3 za Španca...

Srbin će morati da sačeka neku drugu priliku...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC