• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Najbolji si! Nadal: Bićeš još bolji!

Meč dva majstora odlučila je bolja koncentracija Španca. Nadal je realizovao pet, od devet brejk lopti, a Đoković samo četiri od - 19!

 Đoković: Najbolji si! Nadal: Bićeš još bolji!  Izvor: MONDO

Meč između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Hamburgu dugo će se prepričavati.

Ulog je bio finale sa Rodžerom Federerom, ali i drugo mesto na ATP listi. Posle tročasovne borbe do "istrebljenja", više staloženosti, snage i sreće u odlučujućim momentima imao je "kralj šljake", Rafael Nadal - 2:1 (7:5, 2:6, 6:2).

"Bio je ovo neverovatan meč, jedan od najboljih koje sam odigrao u životu", rekao je Španac.

Ushićenje je osećao i poraženi, koji bi igrom protiv Nadala bez problema pobedio svakog drugog tenisera na svetu.

"Sjajan je osećaj uopšte biti deo ovakvog meča. Bio je to jedan od najboljih, ako ne i najbolji koji sam odigrao na šljaci", rekao je mladi Srbin, koji će se približiti Nadalu za 100 ATP bodova, ukoliko u velikom finalu u nedelju pobedi Rodžer Federer.

U suprotnom, Nadal će u ponedeljak imati 50 bodova više od Đokovića. Trenutno ih deli 310.

"Sada igram finale u Rodžerovoj kući, ali imam dodatnu motivaciju, jer je Hamburg jedini Masters na šljaci, koji još nisam osvojio", izjavio je Nadal, koji vodi sa 9:6 u mečevima sa svetskim Brojem 1.

Rafael Nadal je novi susret sa prošlogodišnjim pobednikom u Hamburgu, Federerom, obezbedio tek posle pete meč lopte. U trećem setu, Đoković nijednu od devet brejk lopti nije pretvorio u brejk!

"Presudan je bio moj brejk na početku trećeg seta (0:2), ali i to što sam se u naredna dva servis gema (1:3, 2:4) dva puta spasio, kada je Novak vodio sa 40:15 i imao ukupno četiri brejk lopte. On je bio neverovatan, a po tome kako je počeo meč i kako je igrao u prva tri gema, jasno je da može lako da postane najbolji na svetu", hvalio je Nadal velikog rivala, ali i dobrog prijatelja.

Đoković nije pobedio Rafu ni u četvrtom susretu na šljaci, pre svega, zato što u odlučujućim poenima nije uspevao da prevari protivnika.

Čitajte pažljivo: Srbin je na meču imao 19 brejk lopti, a realizovao je samo četiri! Nadal je bio mnogo uspešniji kada je dovodio Đokovića na ivicu: 5/9!

"Rafa je koristio svoje šanse veoma mudro. Kada je odbrana i defanzivna igra u pitanju, on je verovatno najbolji igrač u istoriji tenisa", slegao je ramenima Đoković, svestan da ne postoji drugi teniser, koji bi se odbranio od njegovih napada, da je stajao sa druge strane mreže umesto Nadala.

"Imao sam toliko prilika... Nedostajalo mi je i malo sreće u prvom i trećem setu. Slao sam prave udarce u pravom trenutku, ali i sreća je bila bitan faktor", pomenuo je Đoković pucanje žice reketa na brejk loptu, kao i viner, koji je umesto u polju, završio od vrha mrežice u autu, takođe za brejk.

Đoković je otišao korak dalje nego 2007. godine, kada je ispao u četvrtfinalu Hamburga od Karlosa Moje. Zato će u ponedeljak imati 100 novih ATP poena, ali i ček na 90.000 evra.

Nadal je izborio drugo uzastopno finale sa Federerom u Hamburgu, ali će za nove poene morati da pobedi Švajcarca. Odbranio je 350 za finalistu, mogao bi da dobije još 150 ukoliko pobedi FedEx-a.

Finalistima je garantovan ček na 180.000 evra, dok će bolji dobiti duplo više.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC