• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija igra za četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Počinje ono glavno i neće biti lako

Autor Haris Krhalić

Odbojkaška reprezentacija Srbije u utorak igra u osmini finala Svjetskog prvenstva u Poljskoj.

 Najava odbojkaske utakmice Srbija Argentina Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u utorak od 17.30 časova igra protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva u Poljskoj. Meč će biti igran u Gljivicama, dok će u 30 kilometara udaljenim Katovicama igrati Brazil i Iran (od 21 čas), a pobjednici ta dva duela biće rivali u četvrtfinalu.

"Danima se spremamo, ali važno je reći da i mi i Argentina igramo pod pritiskom prolaza, jer nas sigurno ne zanima da se u ovoj fazi takmičenja oprostimo da se ne nađemo u četvrtfinalu - oni kao bronzani sa olimpijskih igara, a mi Srbija kao velika reprezentacija. Utakmica će zato biti teška sa psihološkog aspekta, ne samo fizičkog. S obzirom na to da posljednja tri meča nismo igrali dobro prvi set, veoma će biti važno to kako ćemo otvoriti utakmicu, sa kakvom energijom i sa kakvim samopouzdanjem", rekao je u najavi meča selektor Srbije Igor Kolaković.

Odbojkaši Srbije su u grupnoj fazi ostvarili sve tri maksimalne pobjede – protiv Ukrajine, Portorika i Tunisa. Argentinci su za to vrijeme u svojoj grupi pobijedili Egipat, a izgubili protiv Irana i Holandije. Argentinci su na Olimpijskim igrama prošlog lejta u četvrtfinalu eliminisali Italiju, a u grupnoj fazi su savladali Francusku, koja je potom osvojila zlato pobjedom protiv Rusije u finalu. 

"Očekujemo borbu i vidjećemo koliko sam blizu prognoza da će biti dramatično, ali sigurno je da uvijek utakmice sa Argentinom iziskuju veliki broj prebacivanja preko mreže, veliki broj odbrana, čuvanje lopte sa obje strane i biće vrlo zanimljivo. Kladionice kažu da smo favoriti jer smo prošli sa prvog mjesta u osminu finala, a Argentina je bila blizu eliminacije, ali znamo protiv koga igramo, bez obzira na rezultate. Oni su ipak na prošlom velikom takmičenju osvojili bronzanu medalju", dodao je Kolaković.

Dok je Srbija čekala svoj meč osmine finala, formirani su svi preostali četvrtfinalni parovi, pa je u dijelu "kostura" u kojem je selekcija Srbije prvi četvrtfinalni par Poljska – SAD i to su potencijalni rivali u eventualnom polufinalu. Na drugoj strani "kostura" su parovi Slovenija – Ukrajina i Italija – Francuska. U slučaju pobede protiv Argentine, naš tim igraće u četvrtfinalu u četvrtak.

Svjetsko zlato je jedino koje fali našoj odbojci od raspada Jugoslavije. Već 24 godine je najbolji rezultat naše reprezentacije srebro iz Japana, osvojeno 1998. u bolnom porazu protiv Italije u finalu. Naša "A" selekcija potom je četiri puta nastupala u polufinalu, a 2010. je u Italiji osvojila bronzu. Na prošlom Svjetskom prvenstvu, 2018, odbojkaši Srbije takođe su stigli do najbolje četiri selekcije, pa na kraju zauzeli četvrto mjesto.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC