• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Dominikana namučila srpske devojke

Najbolje odbojkašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijadu, ali su do nje došle teže nego što se očekivalo.

 ODBOJKA: Dominikana namučila srpske devojke Izvor: MONDO

Izabranice Zorana Terzića su nadigrale Dominikansku republiku sa 3:1, po setovima 23:25, 27:25, 25:21 i 25:20.

Duel protiv Dominikanske republike bio je neizvestan, posebno u prva dva seta. Srbiji je trebalo 108 minuta da iz ovog duela izađe kao pobednik.

Već u prvom setu bilo je preokreta. Posle dosta izjednačene igre bilo je 10:10, ali su devojke iz Dominikanske republike povele sa 12:10 zahvljujući pre svega odličnim servisima.

Usledilo je i nekoliko grešaka srpskog tima, pa je protivnik na drugi tehnički tajm-aut otišao sa 16:10. Boljom igrom Srbija je, uz nekoliko grešaka protivnika, došla do preokreta (20:18), međutim, blokom i angažovanom igrom, rivalke su načinile seriju i dobile prvi set sa 25:23.

Drugi set bio je još neizvesniji, posebno u završnici. Srbija je imala dve set lopte kod 24:22, ali je protivnik obe spasao, a potom došao do svoje šanse na 24:25. Kapiten Vesna Čitaković Đurišić je donela izjednačenje, da bi do sledeće šanse Srbija došla blokom. Jovana Brakočeviće je servis asom donela Srbiji 27:25, za izjednačenje na 1:1.

U trećem i četvrtom setu Srbija je imala kontrolu, vodila sa nekoliko poena razlike i u završnicama tih setova nije imala većih problema. Tako je treći set Srbija dobila sa 25:21, a četvrti sa 25:20 za pobedu od 3:1.

Najveći problem Dominikanske republike bio je broj grešaka - ukupno 42, dok je Srbija napravila 17.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić čestitala je protivniku na borbenosti.

"Zadovoljna sam pobedom, do koje nije bilo lako doći. Bila je ovo teška utakmica, u kojoj smo tek u četvrtom setu uspeli da serviramo kako umemo. Imali smo mnogo problema sa napadom rivala, ali smo ipak uspeli da odgovorimo na pravi način i pobedimo", rekla je Ćebićeva.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je očekivao težak meč, zbog važnosti za obe ekipe.

"Znali smo da nam rival neće lako prepuštati poene. Nismo igrali dobro, pa nisam u potpunosti zadovoljan, ali svakako sam srećan zbog pobede", rekao je Terzić.

Na turniru u Pekingu ponedeljak je slobodan dan, a Srbija će se u utorak sastati sa Korejom, od šest sati. Od osam ekipa učesnika, na Olimpijske igre će se plasirati tri prvoplasirane, plus najbolji azijski tim među preostalih pet.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC