• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga! Šampion svijeta (24) se utopio u talasima: Bio je čudo od djeteta, a srce mu je stalo u vodi! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Užasne vijesti iz Amerike, gdje se ljubitelji surfovanja opraštaju od "čuda od djeteta" tog sporta, Kalani Dejvida.

 Preminuo havajski surfer Kalani Dejvid Izvor: Profimedia

Havajski surfer Kalani Dejvid, bivši juniorski šampion svijeta, preminuo je u Kostariki, u 25. godini. Prema prvim informacijama, dobio je "neku vrstu napada i utopio se", rečeno je agenciji Asošijeted pres. "Njegova smrt se i dalje istražuje", takođe je navedeno u prvom izvještaju nadležnih.

Dejvid je imao Volf-Parkinson-Vajt sindrom, koji može da izazove ubrzani rad srca i iznenadne napade. Surfer je zbog toga prije šest godina išao na operaciju srca i otvoreno je pričao o svom problemu i riziku koji nosi bavljenje sportom u takvom stanju. "Da je pitanje života i smrti, da moram da biram između skejtinga i surfovanja, odabrao bih smrt", rekao je on.

"Jednom sam bio na skejtbordu i osjetio sam napad. Pao sam na lice i probudio sam se u ambulantnim kolima, jer mi je srce stalo. Imao sam tri napada nakon toga kada sam došao u bolnicu. Zahvalan sam što sam živ", napisao je prilikom prošlog napada poznati surfer. Nažalost, ovaj napad nije preživio.

"Bio je čudo od djeteta"

"Teška srca saopštavano da je svijet surfinga izgubio veoma talentovanog i veoma mladog surfera. Kalani Dejvid je zaista bio čudo od djeteta. Bio je bivši svjetski juniorski šampion sa doslovno stotinama, ako ne i hiljadama trofeja. Bio je nevjerovatan i na dasci za surfovanje i na skejtu. Njegov osmijeh je bio zarazan i nikad nisam čuo bilo kakvu lošu riječ da dolazi sa njegovih usana. Pratio sam i navijao sam za njega dok se razvijao i uskoro će biti organizovan veliki oproštaj od njega. Pratili smo njegovu karijeru skoro 15 godina, možda još od vrtića. Kalani, počivaj u miru, nedostajaćeš nam", objavio je "Frisurf magazin" u oproštaju od velikog talenta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC