• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federerovi roditelji nisu vjerovali da će postati teniser: Švajcarac sve priznao - evo šta je Rodžer morao da uradi!

Autor Dragan Šutvić

Jedna od najboljih karijera u svijetu tenisa bila je na staklenim nogama na samom početku, kada je Rodžer trebalo da postane profesionalac.

 otac nije vjerovao u federera Izvor: Profimedia

Jedna od najblistavijih teniskih karijera pola se bliži kraju, pošto će Rodžer Federer u narednim danima na revijalnom Lejver kupu odigrati svoje posljednje mečeve. Švajcarski teniser oprostiće se u ovom zanimljivom takmičenju gdje će mu saigrači biti teniseri poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Endija Mareja, a čitav svijet pratiće odlazak u istoriju jednog od najvećih.

Nakon 24 godine završava se karijera obilježena sa 103 ATP titule, a lako je moglo da se desi da ljubitelji tenisa ostanu uskraćeni za majstorstvo legendarnog Švajcarca. Kada je bio dječak, njegovi roditelji nisu bili previše zainteresovani za njegovu tenisku karijeru, pa su mu čak i postavljali uslove kako bi nastavio da se bavi sportom.

"Moji roditelji su trošili oko 30.000 švajcarskih franaka godišnje na treninge tenisa. Ali, bili su skeptični da ja mogu da postanem profesionalac. Kada sam imao 16 godina, pitao sam ih da li mogu da napustim školu i 100 odsto vremena posvetim karijeri. Otac mi je dao dvije godine da napravim neki uspjeh. Da sam bio neuspješan ili da nisam uspio da postanem profesionalac, morao bih da se vratim u školu. Rekao sam mu da mi vjeruje i imao sam sreću da postanem juniorski broj 1 na svijetu", ispričao je Federer.

Rodžerov otac Rober Federer poznat je teniskim navijačima jer je u kasnijoj fazi karijere često sa tribina bodrio svog sina tokom velikih mečeva. Ipak, na samom početku Rodžerovog uzleta na svetski vrh, Robert nije odlazio na teniske mečeve. On je smatrao da ne donosi sreću svom sinu, pa se zato nije pojavljivao na mečevima. Iz tog razloga propustio je nekoliko grend slem titula, ali je kasnije počeo da dolazi na stadione širom svijeta i uživa u igri Rodžera Federera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC