• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tog dana sam shvatio da je vrijeme za penziju: Federer se sjetio užasa na Vimbldonu i otkrio kada igra posljednji meč!

Autor Haris Krhalić

U svijetu tenisa je ovih dana sve u znaku Rodžera Federera i njegovog odlaska u penziju ove sedmice.

 Rodžer Federer o posljednjem meču  Izvor: Profimedia

Rodžer Federer je stigao u London gdje će predstojećeg vikenda poslednji put igrati profesionalni teniski meč. On je pred početak Lejver kupa dočekao, a potom i zagrlio Novaka Đokovića na terenu "O2 arene". A švajcarskim medijima je legendarni teniser otkrio i dan svog penzionisanja.

Federer će predstavljati tim Evrope na Lejver kupu, a osim što je poručio tokom kog dana takmičenja će jedino nastupiti, ispričao je i koji mu je najteži trenutak u karijeri, poslije kog je shvatio da je vrijeme za penziju.

"Srećan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Bazelu", rekao je Federer švajcarskim medijima po dolasku u London.

On je potvrdio da će posljednji meč u karijeri igrati u petak, a ostaje da se vidi ko će mu biti partner u tom dubl okršaju. Mnogi mediji već sada nagađaju da bi to mogao da bude Rafael Nadal. No, Švajcarca će jedan poraz posebno boljeti.

"Posljednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim koljenom", sjetio se Federera poraza u četvrtfinalu Vimbldona. Bio je to njegov posljednji meč do sada, a u posljednjem setu je izgubio 6:0. On je objasnio da će ostati u tenisu, uprkos kraju profesionalne karijere.

"Veoma bih volio da nastavim da igram egzibicione mečeve. Volio bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet mjeseci, i da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim."

Na kraju, Federer kaže da se i članovi njegovi porodice posebno raduju početku novog poglavlja.

"Posljednjih nekoliko godina vjerovatno su bili teže Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Bilo mi ju je žao, tako da mislim da joj je ovo olakšanje. Kada je reč o djeci, bili su tužni, troje od četvoro je plakalo. S druge strane, uvijek su mi govorili: 'Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom'", zaključio je 41-godišnji Švajcarac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC