• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer platio plac 45 miliona evra: Rodžer odlazi u penziju, pa se seli na luksuznu destinaciju!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najboljih svjetskih tenisera sa porodicom će živjeti na obali prelijepog jezera, nedaleko od velikog grada u Švajcarskoj.

 federer pravi vilu kod ciriha  Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih tenisera u istoriji završava veliku karijeru ove nedelje, a Rodžer Federer već ima planove za budućnost. Poznato je da se neće u potpunosti udaljiti od sporta nakon igračke karijere, videćemo u kojoj mjeri će biti prisutan na teniskim turnirima, ali nema sumnje da će veći dio godine provoditi u impresivnoj kući koju gradi na obali Ciriškog jezera.

Čuveni švajcarski teniser platio je oko 45 miliona evra samo za plac od 1,6 hektara na kojem se trenutno gradi vila. Budući dom porodice Federer nalazi se u opštini Rapersvil-Jona, zapadno od Ciriha. Ovo mjesto, po popisu iz 2008. godine, ima nešto više od 25 hiljada stanovnika, pa nema sumnje da će predstavljati pravu oazu mira za Rodžera, Mirku i njihove nasljednike. Pogledajte gdje grade dom:

Za sada nije poznato kada će izgradnja novog doma, u kojem će se nalaziti i kompleks teniskih terena, biti završena. Razlog za to je i prekid radova koji se dogodio prošle godine, a koji je nastao kao posljedica protesta stanovnika koji žive u okolini. Najezda bogatih Švajcaraca na sjeverni dio Ciriškog jezera ugrozila je prirodu oko jezera, a ima i onih koji su dio obale "prisvojili" i proglasili za privatan posjed.

Brojne ekološke organizacije bunile su se i zbog zagađenja na jezeru, a stanovništvu smeta i najezda turista koji su stigli u ovo mjesto kako bi imali priliku da vide neke od poznatih ličnosti. Tako je narušen njihov mir, a nema sumnje da će Federer izgradnjom kompleksa uspjeti da pobjegne od problema koji muče prosječnog stanovnika ovog gradića na obali.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC