• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga ispustila plus 7 u Ljubuškom! Drugi poraz Dobojlija u Premijer ligi BiH

Autor Dragan Šutvić

Dobojski rukometaši su i drugi put u isto toliko kola napustili teren pognute glave.

 DSC06407.JPG Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Imali su rukometaši dobojske Sloge prednost i od sedam golova (10:17, 11:18, 12:19) krajem prvog i početkom drugog poluvremena zaostalog derbija prvog kola Premijer lige BiH protiv Izvišača u Ljubuškom, ali je to bilo nedovoljno da se izbjegne drugi neuspjeh u sezoni.

Poslije Vogošće, koja je trijumfovala rezultatom 25:27, Dobojlije su savladali i "skauti", kojima je ovo bio prvi meč u premijerligaškoj sezoni:

IZVIĐAČ – SLOGA 29:28

Ovaj duel je, prema prvobitnom rasporedu, trebalo da se odigra 10. ili 11. septembra, ali je morao da bude prolongiran zbog obaveza Ljubušaka u EHF Evropskom kupu. Na startu tog takmičenja, igrači Tonija Čoline uspješno su apsolvirali austrijski Linc, dok su večeras, u svom premijernom meču u prvenstvu, uknjižili i prvi trijumf.

Nije djelovalo da će tako biti nakon prvih trideset minuta i početkom nastavka, obzirom da su igrači Dejana Vasilića kontrolisali rezultat. Međutim, kako je nastavak odmicao, domaćin je "topio" prednost dobojskog sastava, a u 51. minutu došao i do izjednačenja (25:25).

Večeras je odigran još jedan zaostali duel prvog kola, u kojem je Sloboda u "Mejdanu" savladala Gračanicu rezultatom 32:31.

Potom je Sloga imala priliku da se odvoji na plus 2 – pri rezultatu 25:26, Vladan Đurđević je "uskočio" na poziciju pivota, ali mu je čuvar mreže domaćeg tima odbranio udarac.

Na kraju, prelomni trenutak dogodio se 40 sekundi prije kraja, kada su domaći presjekli jedan napad Sloge na centru, a potom postigli gol iz kontranapada za 29:28.

Pokazalo se na kraju da je to i konačan rezultat, obzirom da Sloga u preostalom vremenu nije uspjela da uputi kvalitetan udarac ka golu Ljubušaka.

U narednom premijerligaškom kolu, Izviđač će u velikom derbiju bh. rukometa ugostiti Borac m:tel, dok će Sloga gostovati Krivaji.

PREMIJER LIGA BiH, 1. kolo

Izviđač – Sloga 29:28

Sloboda – Gračanica 32:31

Odigrano ranije:

Bosna – Kakanj 37:27

Leotar – Borac m:tel 23:22

Iskra – Maglaj 24:23

Vogošća – Gradačac 10:0

Krivaja – Goražde 32:29

Konjuh – Hercegovina 27:22

TABELA: Konjuh 4, Vogošćča 4, Leotar 4, Sloboda 4, Gračanica 2, Bosna 2, Borac m:tel 2, Krivaja 2, Izviđač 2, Iskra 2, Gradačac 2, Maglaj 0, Sloga 0, Goražde 0, Kakanj 0, Hercegovina 0.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC