• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva!

Autor Haris Krhalić

Veliki uspjeh još jedne mlade selekcije Srbije - juniori su u finalu Evropskog prvenstva!

 Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije u finalu Evropskog prvenstva Izvor: MN PRESS

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu (uzrast do 19 godina) plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Podgorici! Pobijedila je Mađarsku 18:17 (4:5, 3:4, 4:2, 3:3 - 4:3) i poslije peteraca ušla u meč za titulu kontinentalnog prvaka, u kojem će igrati protiv boljeg iz polufinala Španija - Grčka. Na taj način, srpske mlade kategorije osvojile su treću medalju ovog ljeta, što je sjajan rezultat i daje veliku vjeru u lijepu budućnost "A" nacionalnog tima, koji je ovog ljeta razočarao, pre svega debaklom na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

U najboljoj utakmici na turniru, juniori Srbije nisu se uplašili snage rivala. Ova generacija pojačana Martinovićem i Baucalom željela je revanš za poraz Srbije od Mađarske u finalu Svjetskog prvenstva u Beogradu, takođe na peterce. U izvještaju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije (VSS), stoji da je reprezentacija Srbije počela odlično i već poslije tri minuta sa dva gola Martinovića i jednim Uroševića povela 3:1. Tada su Mađari pokazali klasu, krenuli u seriju od četiri pogotka koju je krajem četvrtine prekinuo trećim golom Marinović. Poslije izjednačenja Uroševića Mađari su ponovo napravili seriju, sa tri gola imali bezbjednih 8:5. Držali su prednost do poluvremena 9:7 a pet golova je postigao sjajni kapiten Martinović za kojeg Mađari nisu imali rješenje.

PAJKOVIĆ "SKIDAO" PETERCE

U trećem dijelu se igralo gol za gol ali je Srbija bila ta koja je diktirala. Gavrilović za 8:9, Kojić za 9:10, Baucalo za 10:11 i konačno izjednačenje preko Kovačevića 11:11 za egal ulazak u posljednju četvrtinu. U tom dijelu nije bilo Vasilija Martinovića koji je isključen zbog tri lične greške krajem trećeg dijela. Mađari su ponovo dva puta imali gol viška ali su Kojić i Urošević držali rezultat da bi Dimitrijević poslije sjajne akcije 45 sekundi pre kraja donio prednost Srbiji 14:13, prvi put posle onog vođstva u prvoj četvrtini. Ipak sedam sekundi prije kraja Vigvari je sa igračem više izborio peterce.

U seriji je branio Pajković. Prve dvije serije su donijele golove, za Srbiju Kovačević i Kojić. Pajković je zatim odbranio udarac Mesaroša ali je Urošević zatim to poništio pogodivši prečku. Potom je Pajković zaustavio udarav Lakatoša. Prednost je donio Jauković, izjednačio je Molnar a gol za pobjedu postigao je Petar Stanić.

  • Mađarska – Srbija 17:18 (5:4, 4:3, 2:4, 3:3- 3:4)
  • Bazen Morača. Sudije: Uhlig (Nemčka), Copic (Hrvatska). Igrač više: Mađarska 13 (8), Srbija 11 (5). Peterci: Srbija 1 (1)
  • MAĐARSKA: Danka, Tatrai 4, Molnar 3, Lakatoš 1, Salaj, Peto 1, Mesaroš 4, Nađi, Klar 1, Vigvari 3, Vismeg, Nađi, Kovač.
  • SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Baucalo 1, Kojić 3, Gavrilović 1, Jauković 1, Urošević 3, Martinović 5, Brešćanski, Stanić 1, Kovačević 2, Virijević.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC