• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Ave, Jelena!

Beogradjani vladaju Rimom. Nedelju dana nakon princa, Novaka Djokovića, "Večni grad" dobio je i srpsku princezu - Jelenu Janković.

 RIM: Ave, Jelena! Izvor: MONDO

Džej Džej je na turniru Foro Italiko odbranila titulu osvojenu prošle godine. U finalu za nešto više od 80 minuta pala je francuska tinejdžerka Aliz Korne u dva seta - 6:2, 6:2.

"Volim vas. Volim Rim. Radosna sam što sam ponovo osvojila titulu. Jednostavno, jako sam srećna", rekla je Jankovićeva na italijanskom odmah posle osvajanja trofeja.

To je prva titula koju je Jelena osvojila ove godine, a šesta u karijeri posle trofeja u Birmingemu, Oklendu, Čarlstonu i Rimu, osvojenih prošle godine, i u Budimpešti iz 2004. godine.

Srpska teniserka, slično kao i u četvrtfinalu protiv Venus Vilijams, kada je od 29 odigranih gemova 16 završeno brejkom, i u susretu sa 18-godišnjom Francuskinjom prijuštila rimskoj publici nesvakidašnji meč. Ovog puta, medjutim, Jelenina rivalka osvojila samo jedan (!) gem na svoj servis.

Mladoj Francuskinji je za rukom pošlo da materijalizuje prednost početnog udarca tek u 14. gemu, na isteku sata igre.

Prethodno Jankovićeva je od sedam brejk loptica iskoristila šest, a ukupno na meču u gemove je pretvorila sedam od devet brejk šansi. Na drugoj strani procenat uspešnosti Aliz Korne bio je daleko skromniji, tek svaku četvrtu priliku uspela je da iskoristi (3/12), što se preslikalo u razliku na kraju.

Trijumfom u Rimu Jelena je odbranila 300 bodova, zaradila dodatnih 130 i dobila ček na 196.900 dolara. Plasman u finale Aliz Korne, prvoj kvalifikantkinji u završnici rimskog turnira, doneo je 300 WTA bodova i 99.850 dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC