• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Sreća prati i momke, rival Češka

Španija, Poljska, Norveška, Slovenija, Island, Madjarska, Crna Gora, Rusija... Nije moglo bolje, protivnik Srbije u baražu za SP je Češka!

 RUKOMET: Sreća prati i momke, rival Češka Izvor: MONDO

Od gore nabrojanih rivala, "orlovi" su na žrebanju u Lilehameru, u Norveškoj, dobili (reklo bi se) najlakšeg u dvomeču za plasman na rukometno SP u Hrvatskoj 2009. godine.

"Recimo da je moglo i gore. Dobili smo 'srednjeg' protivnika. Dobro je što prvi meč igramo u Češkoj, a revanš kod kuće. Nadam se da ćemo uspeti da im vratimo što su nas pre dve godine pobedili u baražu za SP u Nemačkoj", rekao je Cvetković agenciji Beta.

Srećan dan za naše rukometaše upotpunjen je činjenicom da će revanš 14. ili 15. juna biti odigran u Srbiji, dok je prvi meč na programu sedam dana ranije u Češkoj.

"Češka je loše prošla na Evropskom prvenstvu u Norveškoj, ali nije igrala u najjačem sastavu. Do juna biće kompletna", dodao je selektor..

Podsetimo, na žrebanju za baraž mečeve kvalifikacija za EP u Makedoniji, rukometašice Srbije su u subotu izvukle Holandiju, sa revanšom na domaćem terenu.

Pobednik dvomeča u kojem će se igrati na gol razliku biće jedan od 24 učesnika finalnog turnira, koji počinje 17. januara, a završava se 1. februara 2009. godine.

U baražu neće biti domaćina turnira Hrvatske, aktuelnog šampiona Nemačke, a doigravanje izbegli su finalista EP Danska (finale u nedelju u 16 časova), polufinalista Francuska i petoplasirana Švedska.

Švedjani su direktan plasman u Hrvatsku obezbedili zahvaljujući tome što su dva od četiri polufinalista EP u Norveškoj bili Nemačka i Hrvatska, timovi sa zagarantovanim pozivom na Mundijal.

Inače, bilo je predvidjeno da u Hrvatsku direktno otputuju prve tri ekipe sa EP.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC