• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektorka BiH pred početak kvalifikacija za SP 2023: Nemamo kontinuitet okupljanja, moramo da budemo oprezni!

Autor Dragan Šutvić

Alma Čehajić-Hadžović će na klupi "zmajica" debitovati početkom novembra, kada "zmajice" očekuje dvomeč sa Grčkom.

 alma čehajić hadžović Izvor: Promo/RS BiH

Alma Čehajić-Hadžović, novoimenovana selektorka ženske rukometne reprezentacije BiH, debitovaće u novembru na klupi "zmajica".

Najbolje bh. rukometašice će 3. i 5. novembra u Cazinu odmjeriti snage sa Grčkom u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a selektorka je tokom današnjeg dana objavila spisak igračica na koje računa za predstojeći dvomeč.

Možda će vas zanimati

"Moje očekivanje je da sve igračice daju svoj makmimum, kako bismo ostvarili što bolji rezultat s Grčkom i kako bismo što bolje prezentovali bosanskohercegovački ženski rukomet. Izuzmemo li nastup u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prošle godine, naša selekcija nije imala kontinuitet okupljanja, tako da moramo biti i oprezni. Mene raduje da su igračice, sa kojima sam razgovarala, motivisane i da žele da daju sve sve od sebe. Nažalost, sa nama neće biti Armina Isić, Admira Zvekić i Nikolina Čutura jer su povrijeđene, što je svakako hendikep za nas. Uvrstila sam na spisak nekoliko mlađih igračica, koje su igrala za juniorsku selekciju naše zemlje, kako bismo uklopili ove igračice sa onim malo iskusnijim. Nadam se da upravo uz to iskustvo i mladost možemo učiniti sve što je najbolje za bh. ženski rukomet u ovom momentu. Igramo u Cazinu, a to je rukometna sredina, pa se nadam da će i podrška biti dobra, te da ćemo uz tu podršku uspjeti zajedno sa navijačima slaviti pozitivan rezultat", rekla je Čehajić-Hadžović za sajt Rukometnog saveza BiH.

Reprezentacija BiH je prošle godine u Halkidi igrala protiv Grčke u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Domaća selekcija trijumfovala je rezultatom 29:18, a prije tog duela, BiH je posljednji meč igrala 30. marta 2008. godine protiv Velike Britanije, što govori u prilog izjavi seletkorke o nedostatku kontinuiteta okupljanja.

"Gledaću ponovo snimak sa te utakmice protiv Grčke, ali i susrete Grčke u drugom krugu kvalifikacija za EURO, kada su igrale protiv Holandije i Njemačke. Ne znamo u kakvom će sastavu igrati Grčka i to je možda mali problem, ali mislim da će sistem igre biti isti kao prije. Tražićemo još informacija, ali želim istaći da ćemo mi najviše gledati sebe, da ćemo se, ponavljam, pokušati spremiti najbolje moguće i nadam se na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima", istakla je Čehajić-Hadžović, koja vjeruje da će opravdati očekivanja onih koji su je imenovali na ovu funkciju.

"Mnogo mi znači to što sam imenovana za selektorku. Ja sam u ovom sportu od svoje 10. ili 11. godine, tako da mi je velika čast što sam sada izabrana na poziciju selektorke. Najiskrenije se nadam da će svi stati iza mene i da ćemo uspjeti zajedno da napravimo iskorak."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC