• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djoković: Ponosan što sam Srbin

Dok se u Beogradu i zemlji, po staroj srpskoj navici pucalo iz vatrenog oružja, Novak Djoković je prvi put u životu pozirao ljubeći Gren Slem pehar

 Djoković: Ponosan što sam Srbin Izvor: MONDO

Prvi Srbin koji je osvojio Gren Slem titulu u singlu, tek nakon što se voditelj oficijelnog programa na "Rod Lejver Areni" zahvalio svima i uputio finaliste na slikanje, setio se da je nekoga zaboravio da pomene u već tradicionalnom zahvaljivanju posle velikih finala.

"Izvinite, samo još jednu stvar da kažem dok niste otišli. Biću brz. Hvala svim srpskim navijačima koji su došli u Melburn da me bodre. Ponosan sam na sebe, ali sam ponosan i što sam prvi Srbin koji je osvojio Gren Slem u singlu", naglasio je Novak.

"Znam da me gledate sada, siguran sam da je prava ludnica u Srbiji. Volim vas, ljudi!"

Djoković: Ponosan što sam Srbin

"Šampanjac na račun kuće"

A, u Srbiji, slavilo se jednako žestoko kao u zlatno doba srpskih košarkaša. Kafići su bili puni, ulice naravno prazne, a šampanjac se otvarao u mnogim ugostiteljskim objektima "na račun kuće".

Nekada najuspešnija zemlja na svetu u kolektivnim sportovima, u nedelju je slavila pobedu momka, koji nastupa pod imenom i prezimenom, ali koji ne propuša priliku da podseti planetu odakle dolazi i koji se trudi da svaka pobeda Novaka Djokovića bude i pobeda Srbije.

Na početku dodele pehara, organizator turnira saopštio je da je ove godine oboren rekord u poseti na "Melburn Parku", kao i da je Djoković najmladji teniser koji je osvojio Australian Open od kada se on igra na ovom sportskom kompleksu.

Pretekavši Džima Kurijera, Djoković je zauzeo treće mesto na večnoj rang listi, iza Matsa Vilandera i Stefana Edberga.

Djoković: Ponosan što sam Srbin

"Žo, svaka ti čast"

Prvi je reč dobio poraženi u finalu, Žo-Vilfred Conga, koji na neveštom engleskom jeziku nije zaboravio kome je sve dužan da se zahvali.

"Izvinjavam se zbog mog engleskog. Pre svega, želim da se zahvalim familiji, mom štabu, treneru... Posle toga, hvala Novaku na velikoj borbi, za mene je ovo bio sjajan trenutak".

"Hvala, Novak."

"Na kraju, hvala svima vama koji ste u publici, bili ste neverovatni danas. Vidimo se sledeće godine", poručio je od ponedeljka 18. igrač sveta (bio 38), koji je na jednom turniru zaradio više novca nego u celoj karijeri (685.000 dolara).

"Zdravo svima", počeo je svoje obraćanje Novak.

"Pre nego što bilo šta kažem, moram da se zahvalim mom "boksu" na tribinama, mnogo su mi značili".

"Drugo, Žo... Sjajan turnir za tebe, trebalo bi da budeš ponosan. Da si ti pobedio danas, to bi bilo zasluženo. Svaka čast", džentlmenski je postupio bolji u finalu, koji je "morao" da obavi jedan telefonski razgovor dok još podijum za dodelu nagrada nije bio ni postavljen.

S kim, ostaće tajna za sada.

Na kraju i Novak je primetio ono što je moglo da se čuje i preko TV ekrana. Veći deo publike u Melburnu navijao je za Congu. Medjutim, to nije uvredilo našeg tenisera, čak je na račun svega uspeo da izmami smeh cele arene.

"Znam da je publika više želela on da pobedi. U redu je i dalje vas volim (smeh)..."

Po nepisanom pravilu, i Novak se zahvalio sponzorima, koji su omogućili astronomski nagradni fond (više od 20 miliona dolara), od čega uz 1.000 ATP poena, 1.197.739 američkih pripada osvajaču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC