• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća pobeda srpskih odbojkašica

Srpske odbojkašice još korak deli od plasmana na Olimpijske igre.

 Treća pobeda srpskih odbojkašica Izvor: MONDO

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Tokiju selekciju Koreje sa 3:0, po setovima 25:23, 25:23 i 25:19, u trećem kolu Interkontinetalnog turnira za plasman na Olimpijske igre u Pekingu.

Srbiji je to treća pobeda na turniru. U četvrtom kolu odbojkašice Srbije igraće sa Tajlandom, u sredu u 4.35 po srednjeevropskom vremenu. Od osam učesnika turnira u Tokiju, na OI će se plasirati tri prvoplasirane i najbolje plasirana azijska ekipa od preostalih pet.

Duel sa Korejkama Srbija je počela sa istom postavom kao i prethodna dva. Tehničar je bila Maja Ognjenović, korektor Jovana Brakočević, primači Jelena Nikolić i Ivana Djerisilo Stanković, blokeri Vesna Čitaković Djurišić i Nataša Krsmanović i libero Suzana Ćebić.

Prva dva seta imala su sličan tok. Koreja je u većem delu vodila, a srpske odbojkašice su do izjednačenja stizale u samim završnicama. U tim, najavažnijim momentima, tim Srbije bio je skoncentrisan.

U prvom setu, posle 23:23, usledila je jedna odbrana Suzane Ćebić, posle koje je Koreja pogrešila za 24:23 i prvu set loptu za Srbiju. Još jedna greška u napadu ekipe Koreje, koja inače ne pravi veći broj grešaka, donela je Srbiji prvi set.

U drugom setu Koreja je imala prednost od 23:21, ali je posle tajm-auta selektora Srbije Zorana Terzića, usledila serija njegovog tima. Odlični servisi Jovane Brakočević omogućili su Srbiji da zaustavi napad Koreje i da dodje do set lopte na 24:23. Tu priliku realizovala je Brakočevićeva as servisom.

Treći set doneo je dominaciju Srbije od početka do kraja. Bilo je 8:4 na prvom, a 16:12 na drugom tehničkom tajm-autu, da bi na kraju poslednji poen u današnejm meču srpskoj ekipi donela Jelena Nikolić.

Nikolićeva, koja igra sa upalom tetive, i Koreanka Min Ji-Kim bile su danas sa po 20 poena najbolji poenteri meča.

Na konferenciji za novinare posle meče, selektor Srbije Zoran Terzić ocenio je da je meč sa Korejom bio na visokom nivou i istakao da je do pobede njegov tim došao jer je bio mentalno jači.

"Znali smo da će ova utakmica biti teška, jer azijski timovi igraju brže od Evropljana. Pokušali smo sebi da olakšamo dobrim servisima", rekao je Terzić.

"Dosta smo grešili u bloku, ali smo bili sve bolji kako je meč odmicao", dodao je srpski selektor.

"Ovo je još jedan korak ka Pekingu, a mi nameravamo da završimo posao u naredna dva meča", istakao je još Terzić.

Kapiten Srbije Vesna Čitaković Djurišić čestitala je Koreji na dobroj utakmici.

"Protivnice su se borile za svaki poen. Bio je ovo veoma težak meč za nas. Znale smo da smo favoriti, ali moramo da se borimo protiv svake ekipe. Veoma sam zadovoljna što smo ovaj meč završile maksimalnim trijumfom", rekla je.

Dvorana: Tokio Metropolitan Gimnasium.
Gledalaca: 1.400.
Sudije: Ilkiv (Kanada), Barbero (Italija).

Srbija: Nikolić 20, Brakočević 12, Djerisilo 7. Krsmanović 4, Tomašević, Vesović, Ognjenović 9, Čitaković Djurišić 7, Simanić, Nešović, Veljković, Ćebić (libero).

Koreja: Kim Min-Ji 20, Han So-Ji, Kim San-Ne 3, Kim He-Ran (libero), Ćun Min-Ćong 1, La He-Von 1, Han Jo-Mi, Lim Hjo-Sok 9, Jang Hjo-Jin 8, Kim Se-Jung 4, Be Jo-Na 7, Jim Mjung-Ok.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC