• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP: Novak stiže Nadala

U ponedeljak biće i zvanično, ali bodovi na novoj ATP listi mogu da se izračunaju i dan ranije: Novak Djoković sada ima 5.165 poena.

 ATP: Novak stiže Nadala Izvor: MONDO

Novi osvajač Australian Opena osvojio je 850 poena, od 1.000 koliko pripada pobedniku, jer je "branio" 150 poena osvojenih plasmanom u četvrto kolo 2007. godine.

Drugoplasirani Rafael Nadal je osvojio 200 poena time što je stigao do polufinala, jer je to korak dalje u odnosu na 2007. godinu. Španac sada ima 5.980 poena, 815 više od Djokovića.

Više nego Nadalu, Djoković se približio Rodžeru Federeru, koji je zbog poraza od našeg tenisera u polufinalu izgubio 550 ATP poena i sada ima 6.630. Godinu je počeo sa 7.180.

Najveći skok svakako napravio je finalista Žo-Vilfred Conga, koji će sa 38. mesta doći na 18, a da je kojim slučajem osvojio titulu u Melburnu, u ponedeljak bi se probudio kao "Top 10" igrač, deveti na listi.

Pomak je napravio i Janko Tipsarević, koji je u Melburn stigao kao 49. teniser sveta, a otišao posle nezaboravnog meča i poraza 3:2 od Federera u trećem kolu, kao 42. na listi sa 727 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC