• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djokovićev trijumf sportska vest dana

Pobeda Novaka Djokovića na Otvorenom prenstvu Australije postala je sportska vest dana u svetu.

 Djokovićev trijumf sportska vest dana Izvor: MONDO

Posle trijumfa nad Rožeom Federerom u polufinalu turnira, Djoković je bio favorit u finalnom okršaju sa Žo Vilfridom Congom, kog je na kraju pobedio u četiri seta.

"Djoković je stajao uz Congu i upio sve čime je teniski Muhamed Ali mogao da ga napadne, pre nego što je isporučio nokaut udarac i osvojio Australijan open", napisao je izveštač agencije Rojters.

Francuska agencija Frans pres ocenila je da je Djoković potvrdio želju da postane prvi igrač sveta.

"Djoković je potvrdio da želi da bude broj jedan. Posle četiri uzastopna polufinala na gren slem turnirima, osvojio je titulu na impresivan način", opisao je AFP nastup Djokovića u Australiji, na turniru na kojem je izgubio samo jedan set.

Izveštači svetskih medija navode da je Djoković uspeo da prevazidje povredu i savlada neugodnog Francuza, ali i publiku, koja je bila uglavnom na strani Conge.

"Djoković je odbio da padne", naveo je Asošijeted pres i ocenio da se srpski teniser "odbranio od Conge".

Britanski servis BBC naveo je da je "Djoković izdržao rafalnu paljbu da bi postao prvi Srbin koji je osvojio gren slem u muškoj konkurenciji".

Španska "Marka" ocenila je da je Djoković postao "prava alternativa" u vrhu, navodeći da sada zaostaje 815 poena nad Rafaelom Nadalom na drugom mestu ATP liste i 1.465 za vodećim Rožeom Federerom.

Američki kanal ESPN ocenio je da je treći teniser sveta "dokazao svoje", a izveštaj sa meča doneo je pod naslovom "Nema šale", što je na engleskom predstavljeno igrom reči "No Djok-Ing Around".

Francuski mediji ne kriju žaljenje što je njihov miljenik izgubio u finalu, ali priznaju da je Djoković zasluženo pobedio.

Sportski dnevni list "L Ekip" u naslovu ističe "Djoković raspršio snoveConge" i navodi da je "srpski as došao do trofeja zahvaljujući čvršćem mentalnom sklopu".

"Djoković je u odlučujućim trenucima meča znao kako da se izbori sa pritiskom, dok Congi to nije pošlo za ruikom", ističe komentator uglednog francuskog dnevnika.

Ni "Figaro" nije skrivao žaljenje zbog ispuštene šanse da se posle skoro 80 godina jedan Francuz nadje na najvišem stepeniku u Melburnu.

"Kraj Conginog sna" glasi naslov teksta u kojem se naglašava da francuski teniser pre svega zbog većih kvaliteta protivnika nije uspeo da udje u istoriju francuskjog tenisa.

"Prevelika želja u jednom trenutku za Congu je postala preveliki teret. Zato nije uspeo da nasledi Žana Borotru koji je trijumfovao u Melburnu davne 1928. godine, kao ni Janika Noa koji je poslednji Francuz koji je osvojio jedan gren slem" ističe Figaro i dodaje da je Novak , "iako očigledno umoran, uspeo na kraju da šokira sve Francuze".

Španski sportski mediji Novaka kuju u zvezde, a El Mundo Deportivo u naslovu ističe "Super Novak zasluženo stigao do prve, ali sigurno ne i poslenje gren slem titule".

Italijanska Gazeta delo Sport ističe da je već u svom drugom finalu Djoković stigao do prvog gren slem trofeja i "na taj način ušao u klub veličanstvenih besmrtnika svetskog tenisa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC