• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci traže da se suspenduje najbolji ikada! Sportista kog Amerika obožava voli Putina, to im svima smeta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukrajinci su zvanično kanadskom kongresu predali zahtjev da se suspenduje Aleksandar Ovečkin.

 Ukrajinci hoće da Kanada suspenduje Aleksa Oveckina Izvor: Profimedia/TASS/Mikhail Metzel

Velika bura se digla u Kanadi, gdje velika ukrajinska dijaspora locirana u toj državi traži radikalnu suspenziju za jednog od najboljih hokejaša svih vremena Aleksandra Ovečkina! Vremešni 37-godišnji hokejaš još uvijek dominira u NHL-u i kapiten je Vašington Kepitolsa.

Dok on juri najveće rekorde u NHL-u i najvjerovatnije će ih oboriti "Kongres Ukrajinaca u Kanadi" traži da dobije zabranu ulaska u ovu zemlju! To bi bio ogroman problem za Ovečkina jer u NHL-u igraju dva kanadska tima - Toronto Mejpl Lifsi i Montreal Kanedijensi.

Svi hokejaši koji ulaze u Kanadu da bi igrali NHL mečeve sa ova dva tima moraju da imaju vizu, a udruženje Ukrajinaca traži da kanadski kongres vizu ukine Ovečkinu jer je obožavatelj Vladimira Putina!

On nikada nije krio da voli predsjednika Rusije, često se slikao sa njim, držao je Putinovu sliku na pozadini telefona, ali je istakao da ne podržava rat koji se vodi u Ukrajini. Ipak, Ukrajinci mu i pored toga nisu oprostili podršku Putinu.

"Ovo je teška situacija. Imam mnogo prijatelja Ukrajinaca i Rusa. Teško je gledati rat i nadam se da će uskoro završiti. Ubrzo će biti mir u cijelom svijetu. Ja sam Rus, naravno, ali nekada ne mogu da kontrolišem stvari, nisu u mojim rukama. Bitno je da sve završi ubrzo i da bude mir u obje zemlje. Putin je moj predsjednik, ali kao što sam ranije rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Teško je na obje strane i jedino je bitno da se završi. Ne želim da vidim rat u Ukrajini, Rusiji, ni bilo gdje u svijetu. Ne želim da vidim ranjene i ubijene. Nadam se da ćemo uskoro živjeti u dobrom svijetu", rekao je najbolji igrač Vašington Kepitalsa u istoriji franšize.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC