• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizanov juriš na krov Evrope

Skupština VK Partizan proklamovala cilj za narednu sezonu - borba za titulu najboljeg u Evropi. Pozitivno poslovanje, u kasi ostao višak.

 VATERPOLO: Partizanov juriš na krov Evrope  Izvor: MONDO

Prošle sezone vaterpolisti Partizana bili su treći u Evropi. Zamalo im je izmaklo finale. Ove godine stali su u četvrtfinalu, a u narednoj godini cilj je nedvosmisleno postavljen na godišnjoj Skupštini kluba - borba za naslov najboljeg u Evropi, odnosno za sedmu "zvezdicu" na Banjici.

"Potpisali smo višegodišnje ugovore sa svim igračima kojima je isticao ugovor, a koji su nam važni. Od naredne sezone bićemo jači za Vladimira Vujasinovića i golmana Slobodana Sora, dakle napravljen je kostur tima koji bi trebalo da bude na okupu naredne tri, četiri godine. Zato iduće godine očekujemo da ponovimo uspeh iz 2007. godine kada smo se plasirali na Fajnal-for i da se sa još većim ambicijama borimo za osvajanje Lige šampiona", rekao je predsednik Upravnog odbora kluba Aleksandar Šoštar.

Partizan, osvajač duple krune u Srbiji, naredne sezone ulazi jači za istinsku legendu svetskog vaterpola Vladimira Vujasinovića, pouzdanog Slobodana Sora na golu, ali i sa starim proverenim snagama - Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem, Andrijom Prlainovićem, Markom Avramovićem, Živkom Gocićem, Milanom Aleksićem, Nkolom Rađenom, izuzetno talentovanim golmanom Branislavom Mitrovićem, velikom nadom srpskog vaterpola Stefanom Mirovićem...

Takav tim, rekao je Šoštar, daje nam za pravo da u narednu sezonu uđemo sa velikim ambicijama.

Uz to, Partizan će možda biti i domaćin završnog turnira najboljih klubova Evrope, što bi bila velika prednost za crno-bele. LEN će o tome odlučivati u septembru (opcija je i dalje Arena), a prvu inspekciju predstavnici Evropske plivačke federacije izvršiće krajem jula kada je Beograd domaćin Evropskog prvenstva za juniore.

Na Skupštini kluba saopšteno je da će od ove godine klub sa Banjice organizovati turnir "Partizanove legende", a učešće su potvrdili: šampion Evrope, Pro Reko, zagrebačka Mladost, mađarski Vašaš (učesnici ovogodišnjeg Fajnal-foa u Barseloni), Olimpijakos i naravno Partizan.

Turnir će biti organizovan od 9. do 14. oktobra, a za najbolje igrače predviđene su nagrade koje nose imena velikana srskog vaterpola - najbolji golman dobija nagradu "Milan Gale Muškatirović", najbolji igrač nagradu "Mirko Sandić", a najbolji strelac dobija priznanje koje nosi ime Zorana Jankovića.

Čelnici Partizana saopštili su i da je klub ove godine finansijski pozitivno poslovao. U budžetu je ostao višak od oko 154.000 dinara. Prihodi su bili oko 120 miliona dinara, a rashodi su bili veći od 119 miliona, tako da kasa nije ostala prazna.

Interesantno je da najveće prihode Partizan ima od davanja u zakup bazena i ostalih objekata na Banjici, a transferi igrača učestvuju sa samo 0,5 odsto. Najveći rashodi su, naravno, za pokrivanje troškova rada svih selekcija, pogotovo seniorske ekipe.

Otvarajući sednicu, predsednik Skupštine kluba Igor Milanović podsetio je na izjavu koju je dao kada je pre sedam godina došao na čelo kluba. "Tada sam rekao da će se Partizan, kroz nekoliko godina, boriti da se vrati u vrh Evrope, kao i da će popraviti finansijsko stanje koje je tada zatečeno. Sada mogu da kažem da smo tu neku moju viziju zaokružili i mogu ssamo da se zahvalim i čestitam svima u klubu na tome".

Inače, Skupština VK Partizan u "Klubu sportista" na stadionu u Humskoj trajala je rekordnih 20-ak minuta, bez ijednog disonantnog tona.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC